Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man fixar ett avgassystem läckage i en Ford F150

Avgassystemet på din Ford F150 består av avgasgrenröret, avgasrör, katalysator, ljuddämpare och avgasrör. Med undantag av avgasröret, är alla dessa komponenter förseglade tillsammans med packningar. En läcka i någon av packningarna kommer att tillåta avgaserna att fly från systemet. Eftersom avgaserna inte längre helt färdas genom ljuddämparen, är de inte längre tystas eller "dämpat." Detta resulterar i en högre avgasljud. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din F150 och starta motorn. Lokalisera källan till avgasrörets läckan genom att lyssna längs avgassystemet. Använd inte händerna för att känna efter läckan, eftersom detta kommer att bränna dig.
2

Stäng av fordonet och låt motorn och avgassystem svalna innan du arbetar på det.
Sida 3

återvända till området av avgassystemet läcker. De vanligaste området för ett avgassystem läckan är där avgasgrenröret möter avgasröret. Om det är där läckan är, ta bort skruvarna ur röret Fäste, genom att vrida dem moturs med uttaget. Montera den nya packningen, som kallas en "munk" på grund av sin form, och dra åt flänsbultarna genom att vrida dem medurs.
4

Inspektera området där avgaserna grenrörsbultarna på motorn . Om läckan är här, försök att dra åt grenrörsbultarna genom att vrida dem medurs med uttaget. Detta kommer ofta att täta läckan. Om detta inte fungerar, ta bort grenrörsbultarna genom att vrida dem moturs med uttaget. Dra avgasgrenrör från motorn och ta bort montering packningen. Använd packningen skrapa bort all packning rester. Placera den nya packningen på plats och dra åt grenrörsbultarna, genom att vrida dem medurs med sockeln.
5

Inspektera katalysatorn fläns och ljuddämparen fäste för läckor. Om något hittas, ta bort bultarna genom att vrida dem moturs med uttaget. Montera den nya packningen och dra åt bultarna genom att vrida dem medurs med uttaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70598.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.