Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en 1991 Geo Storm Katalysator

På 1970-talet, var katalysatorn först infördes för att kontrollera föroreningar på bilar och lastbilar. År 1976 var den katalysator obligatorisk på alla fordon i USA. Katalysatorn - också ringer en "katt" - är ansvarig för att avlägsna oförbränt bränsle från bilens avgaser. Katalysatorn misslyckas vanligtvis när katalysatorn materialet inuti faller sönder och täpper till omvandlaren. Denna igensättning orsakar normalt en mycket grov-körbart skick och ibland orsakar motorstopp. Byta katalysator på en 1991 Geo Storm är relativt okomplicerad. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
gasolbrännare
Momentnyckel
Katalysator packningar
Visa fler instruktioner

1

Höj fordonets front, med hjälp av domkraft. Stöd fordonet genom att placera domkraften under en säker del av fordonet, som sub-frame, och sänka stormen tills dess vikt innehas av läktaren.
2

Crawl under fordonet, bakom framsidan chaufför-side hjulet, tills du når avgassystemet. Leta reda på katalysatorn, ljuddämparen-liknande komponent under framsätena.
3

Lossa och ta bort muttrarna som håller den främre delen av omvandlaren till avgasröret, med en spärr och uttag. Om muttrarna frysta på grund av rost, använd gasolbrännare för att värma upp dem och försöka lossa dem igen. Tryck omvandlaren mot fordonets bakre del tills omvandlaren är klar av dubbarna håller den till avgasröret, dra sedan omvandlaren ner.
4

Lossa och ta bort muttrarna som håller den bakre delen av konverter till avgassystemet, med en spärr och uttag. Om muttrarna frysta, använd gasolbrännare för att värma upp dem och försöka lossa dem igen. Dra omvandlaren mot fordonets front och utanför avgassystemet. Se till att ta bort både den främre och bakre packningen från avgasrören.
5

Place de nya packningar på avgasrören, och använder dubbar på rören för att hålla packningar vid monteringen av omvandlaren.
6

Placera de främre och bakre delen av katalysatorn på avgasröret dubbar och dra åt muttrarna på bultarna. Se till att "flow" pilen på omvandlaren är riktad mot den bakre delen av avgassystemet.
7

Dra åt muttrarna på omvandlaren till 32 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.

8

Höj storm utanför av pallbockar, med hjälp av domkraft. Dra läktaren från under fordonet och sänk den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70644.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.