Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Installera en 2003 Silverado avgasrör

Den 2003 Chevy Silverado basmodellen kom med en 4,3-liters V-6 och en femväxlad manuell växellåda. Utblåsningsgrenrören är länken mellan cylindertoppen och avgasrör, och åstadkomma en direkt bana för avgaserna för att lämna motorn. Avgasgrenrör behöver ofta bytas ut på grund av sprickor, kraftig korrosion eller varp av passytan. Eftersom 4.3 har två cylinderhuvuden Det finns också två avgasgrenrör, var och en har sitt eget förfarande för utbyte. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
hylsa och spärrskaft set
Skruvmejselsats
Tändstiftshylsa
Tape
gänglåsningsmedel förening
GM Gängtätning Nej . 12346004
Grenrörspackning uppsättning
Grenrör till stuprör packning (en för varje sida) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Höger avgasrör Borttagning

1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen i luften med domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar i fordonet. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

lade sig under bilen och leta reda på flänsen för höger avgasgrenrör och stuprör parning område. Ta bort de tre monteringsmuttrarna med hylsa och spärrskaft.
3

Lossa klämmorna för luftinsugsslang vid insugningsröret och massa luftflöde sensor med skruvmejseln. Koppla den positiva röret vevhusventilation och avlägsna luften muttern renare adapter. Luta röret luftrenaren uppåt för att frigöra gångjärnen och ta bort röret luftrenaren från motorn.
4

Etikett och koppla de tre högra tändkablarna. Ta bort tändstiftet bolt tråd hållare med hylsa och spärrskaft. Placera tändkablarna ovanpå motorn, markera dem med tejp för att säkerställa korrekt placering när du installerar dem. Ta bort tändstiften med tändstiftet hylsa och spärrskaft.
5

Ta bort oljestickan och ställ den åt sidan. Följ fäste som är svetsad till den övre delen av röret till dess monteringsläge på topplocket. Avlägsna bulten oljestickan röret med hylsa och spärrskaft. Lyft mätstickan röret ut ur motorblocket med en lätt vridrörelse. Torka bort gängtätning och ställ in oljestickan röret åt sidan.
6

Demontera avgasgrenröret och tändstiftet värme bultar sköld. Ta gnistan sköldar plug värmen och ställ åt sidan. Ta avgasgrenröret och avgasrör packningar. Rengör avgas ytan grenröret parning på topplocket med stålborste. Rengör all överbliven tätningsmassa från oljestickan röret hål med en trasa.
Höger avgasrör Installation
7

Installera nya packningar avgasgrenröret avgasgrenröret. Placera grenröret på plats följt av värme tändstiftets sköldar och avgas bultar mångahanda. Flikarna i packningen ska hålla allt på plats för att underlätta installationen.
8

Applicera gängan föreningen på gängorna på avgasgrenrör bultar. Ställ grenröret på plats och dra åt bultarna i ett växlande mönster, 22 foot-pounds med momentnyckel. Inspektera tändstiften för överdrivet slitage eller korrosion och byt ut vid behov. Kontrollera gapet tändstiftet och se till att den är inställd på 0.060 tum med tändstiftet gapet verktyg.
9

Thread tändstiften i topplocket för hand och dra sedan åt till 11 foot-pounds med Tändstiftshylsa och momentnyckel. Placera gnista hållaren tändkabeln och löst installera bulten. Anslut tändkablarna till respektive tändstift bygger på de märkningar som gjorts tidigare. Ta bort tejpen från tändkablarna. Placera en liten mängd rörtätning på basen av röret och installera oljeröret nivåindikatorn genom att trycka den in i sitt hål i vevhuset. Montera oljestickan bult röret fäste till topplocket och dra åt till 106 tum-pounds. Dra ur kontakten bulten bygeln till 106 tum-pounds.
10

Passa gångjärnet klippet med läppen på spjällhuset öppningen och rotera röret luftrenaren nedåt tills tappen skjuter genom monteringshålet. Montera luft muttern renare adapter. Rikta röret luftintaget till MAF sensorn och dra åt monteringsklämman. Anslut PCV slangen till luftintaget röret.
11

lade sig under bilen och installera den nya packningen till stuprör och installera grenröret behålla nötter. Dra ner röret till grenröret upprätthålla nötter i ett omväxlande mönster till 37 foot-pounds med momentnyckel.
12

Lyft bilen av domkraften står med ordet jack och ta bort jack står från under fordonet. Sänk bilen till marken och ta bort domkraft.
Vänster avgasrör Removal
13

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen i luften med domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar i fordonet. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
14

Lay under fordonet och lokalisera flänsanslutning för grenröret och avgas stuprör. Ta bort fästmuttrarna med hylsa och spärrskaft.
15

Mark och etikett varje tändkablarna med tejp för att underlätta installationen. Koppla loss tändkablarna från varje tändstift. Ta bort tändkabeln fästskruvar med socket och ratchet. Flytta tändkablarna till toppen av motorn och ur vägen.
16

Ta bort tändstiften med tändstiftet hylsa och spärrskaft. Koppla ur kylvätskan kontakten temperatursensor och lägg den åt sidan. Ta avgasgrenröret och gnista bultar plug sköld och stud med hylsa och spärrskaft. Avlägsna sköldarna tändstiftets följt av grenröret. Avlägsna och kassera avgasgrenröret packningarna.
Vänstra utblåsningsgrenröret Installation
17

Rengör passytan på cylinderhuvudet med stålborste. Placera det nya grenröret packningen på grenröret och ställa gnistan sköldar kontakten huvudet på plats. Placera grenröret och värme bultar sköld genom hålen på grenröret, den nya packningen ska hålla ihop allt
18

Coat avgasgrenröret bultgängorna med gängan föreningen och installera grenröret till topplocket. . Dra åt bultarna i ett växlande mönster, till 22 foot-pounds med momentnyckel. Anslut sele kylvätsketemperatur till kylmediet temperatursensor.
19

Montera tändstiften i topplocket för hand. Dra åt tändstiften till 11 foot-pounds med momentnyckel. Placera hållaren tändstiftet på plats och installera fästskruvar, dra åt dem till 106 tum-pounds med momentnyckel.
20

Anslut tändkablarna till sina respektive kontakter enligt bandet markeringarna på de tändkablarna. Ta bort tejpen från tändkablarna.
21

lade sig under bilen och installera den nya munken packningen till grenröret stupröret. Ställ stupröret och avgasgrenrör på plats och installera monteringsmuttrarna. Dra åt muttrarna, i ett växlande mönster, till 37 foot-pounds med momentnyckel.
22

Lyft bilen av domkraften står med ordet jack och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och ta bort ordet jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70694.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.