Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en Cavalier Katalysator

Borttagning av en katalysator är inte en uppgift för en nybörjare. Det kräver skicklighet av en certifierad mekaniker som är utbildad och erfaren svetsare samt tekniker. Ta bort katalysatorn kräver hantera lättantändligt bensin och en skärbrännare som kan orsaka allvarliga brännskador och skada ögonen näthinnan genom svetsning blixt. För en certifierad tekniker detta är en relativt enkel procedur som involverar släppa bensintanken, skär den gamla omvandlaren ut och svetsa i en ny. För nybörjare är detta en extremt farlig procedur som inte bör försökas. Saker du behöver
Welder
skärbrännare
Svetsning handskar
Svetsglasögon
Skyddsglasögon
Bil hiss eller hydraulisk domkraft och pallbockar
Open end box slutet skiftnycklar
(Ratchet och Hylsnyckelsats) tillval
Droppkar
OSHA godkänd avfallsbehållare fräsar
tråd /vallar
kabelanslutningar
Ny katalysator.
Visa fler instruktioner

1

bort höljet bränslefiltret ligger i bagageluckan under mattan. Koppla båda ledningarna som går till filterhuset. Ta ut filtret med huset och ställ åt sidan.
2

Avlägsna så mycket bränsle från bränsletanken som möjligt. Om fordonet har en avtappningsplugg, placera en droppskål under fordonet och ta bort pluggen. Tillåt allt bränsle rinna ut ur tanken. Detta gör inte tanken helt säker, rökgaser är den mest explosiva delen av att hantera bränsle. Tömning av bränslet gör proceduren säkrare men inte helt säker.
3

bort droppskålen från under bilen och kasta bränslet i en godkänd OSHA behållare. Töm inte på marken. Böter för denna typ av bortskaffande är stora och ska kunna undvikas. Byt avtappningspluggen i bränsletanken och hitta skruvarna i spännbanden på båda sidor av tanken. Kontrollera att du bära skyddsglasögon under hela denna procedur för att förhindra att få kvarvarande gas i ögonen. Om du får gas i ögonen, spola med vatten i fem minuter och söka medicinsk hjälp.
4

När du har hittat skruvarna i spännbanden, använda en öppen nyckel box slutet eller Ratchet och Hylsnyckelsats att lossa bultarna. (Om din bil behöver höjas för att komma under det, använd en hydraulisk domkraft och pallbockar eller en hydraulisk bil hiss). Placera en hydraulisk domkraft betygsatt bruttovikt din bil i centrum av bränsletanken.
5

Ta bort fästet bultarna och låt resten bränsletanken på domkraften. Sakta sänka tanken och dra ut från under bilen med hydraulisk domkraft. Se till att bränsletanken är i en rastgård utomhus av butiken så att rök kan försvinna.
6

höja fordonet och använda en hydraulisk domkraft och pallbockar eller en bil hiss (föredraget), att höja fordonet tillräckligt hög att svetsaren kan stå under bilen. Mät längden på avgasröret kommer ut varje ände av omvandlaren. Markera avgasledningen i fordonet för att matcha mätningen av den nya omvandlaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70242.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.