Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad Är PCV ventiler?

Det har varit många framsteg under åren i arbetet med att minska bil-utsläppen. Dessa inkluderar att ta bort tillsatser som bly från bensin, utveckla motorer som får bättre körsträcka och montering av delar för att minska utsläppen. En sådan del är PCV ventilen. Definition

PCV står för positiv vevhusventilation. Den PCV-ventilen är en fjäderbelastad, envägsventil som säkerställer kontinuerlig evakuering av gaser från inuti motorn.
Funktion

PCV-ventilen skickar delvis brända gaser från motorns vevhus (där kraften som genereras från motorn omvandlas till den energi som driver din bil) tillbaka in i förbränningskammaren (där bränsle och luft blandas och exploderade under tryck), där gaserna åter bränns.
Addera miljövinster

PCV-systemet hjälper miljön genom att eliminera utsläpp från vevhuset, ta bort dem som en bidragande faktor till luftföroreningar. Det kan också bidra till att förbättra bränsle körsträcka genom att fånga delvis brända gaser och returnera dem till att motorn åter brännas.
Motor Fördelar

En PCV ventil kan hjälpa förlänga livslängden på din bils motor genom att förhindra ansamling av slam i oljan och genom att hålla fukten ur motorn, förhindrar korrosion från att visas i motorn.
Överväganden
< p> Enligt Yahoo Autos, kan hartsavlagringar täppa till PCV-ventilen, så det måste bytas var 50.000 miles eller så. Var noga med att använda en ventil som är specifik för din bil -. Fel storlek ventilen kan tillåta för mycket eller för litet luftflöde

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70325.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.