Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar avgasrör på en 1995 Lumnia

Den avgasgrenrör, även känd som en rubrik på Chevy Lumina samlar avgaserna från motorns cylindrar och avleder dem genom avgasröret. Om grenröret utvecklar sprickor, måste du ändra det eller effektiviteten i motorn kommer att sjunka. Detta är ett projekt som du kan göra själv, så det finns ingen anledning att ta Lumina till en bil verkstad. Du kan förvänta dig att ta dig ungefär tre timmar att slutföra projektet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Marker
Maskeringstejp
Wrench in
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Visa fler instruktioner

1

minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Koppla bort kablaget från syresensorn. Vrid remspännaren med en skiftnyckel och lindra spänningen från Serpentine belt. Notera korrekt dragning av bältet om diagrammet saknas.
2

bort Serpentine belt från Lumina motorn. Ta bort skruvarna från generatorn med hjälp av en hylsa och spärrnyckel och ta bort motorn. Placera stoppklossar bakom bakhjul Lumina. Lyft den främre delen av bilen med bilen uttaget. Placera domkraften står under Lumina nära fästpunkten och höja den till ramen.
3

Avlägsna skruvarna som håller fast avgasröret till grenröret med hjälp av en skiftnyckel. Ta stödbenet från under Lumina och sänk bilen till marken. Ta bort röret olja fyllning från motorblocket med hjälp av en skiftnyckel. Dra röret bort från motorn. Avlägsna muttrarna från avgasgrenröret med en hylsa och spärrskaft. Ta bort grenröret från motorn.
4

Avlägsna grenrörspackning och kassera den. Montera en ny packning och avgasrör. Fäst muttrarna med en hylsa och spärrskaft. Montera röret olja fyllning och dra åt muttern med en skiftnyckel. Höj Lumina med bil uttaget. Placera pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
5

krypa under Lumina och anslut avgasröret vid grenröret. Dra åt bultarna med en skiftnyckel. Ta stödbenet från under Lumina. Sänk bilen till marken. Montera generatorn och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Installera Serpentine belt enligt diagrammet du gjort, eller den ena under motorhuven om närvarande.
6

Place spänning på Serpentine belt genom att vrida remspännaren med en skiftnyckel. Anslut elektrisk anslutning till syresensorn. Anslut den negativa kabeln till batteriet och dra åt terminalen muttern med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70653.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.