Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Ta bort en Katalysator på en 2006 F-250

År 1953, omgjorda Ford aning sin F-serie mickar och i processen förnyade namnen på F-seriens lastbilar, F-1, F-2 och F-3 blev F-100, F-250 och F-350, respektive. 2006 Ford F-250 hade tre motorer som finns, men det kom standard med en 300-hästkrafter, 5,4-liters V-8 motor. Denna motor, som med alla moderna bilmotorer i USA, kom utrustade med en katalysator, som omvandlar skadliga gaser i avgaserna till ofarliga sådana. Byta katalysator på basnivån 2006 F-250 är enkel uppgift Saker du behöver
Stoppklossar
Jack står
Ordet jack
Ratchet
Hylsnyckelsats
Penetrerande olja
Syresensorns socket
antikärvningsmedel
Momentnyckel
Stålborste
nya katalysatorn-till-Y-pipe packning
Smärgelduk
visa fler Instruktioner
Borttagning
1

tillåta fordonet att sitta tills motorn är kall vid beröring, låt det sitta i ytterligare en timme för att låta katalysatorn svalna, eftersom omvandlaren typiskt är betydligt varmare än resten av avgassystemet och behåller värmen mer effektivt.
2

Kick stoppklossar bakom bakhjulen och lyfter fram i F-250 med en domkraft. Slide pallbockar under ramen rälsen och sänk bilen på pallbockar.
3

krypa under mitten av lastbilen tills du har en klar bild av katalysatorn.

4

Ta bort de fyra katalysator-till-Y-pipe nötter, med ett Ratchet och uttag. Om muttrarna beslagtas, spraya penetrerande olja på dem och vänta på den tid oljans instruktioner föreskriver.
5

Lossa klamman mellanliggande röret till katalysatorn röret med en spärr och uttag .
6

Trace ledningarna för katalysatorn monitor, syresensorn på katalysatorn, uppåt tills du når där det är sele ansluter till F-250: s sele. Dra givarens kabelstam från F-250: s sele.
7

Tryck gummit katalysatorn hängare från katalysatorn konsol. Tryck omvandlaren bakåt tills omvandlaren till Y-pipe reglar är fria från Y-röret, och den främre delen av katalysatorn. Skjut katalysatorns rör från det mellanliggande röret och ta bort omvandlaren från trucken.
8

bort katalysatorn monitorn syresensorn på katalysatorn, med en spärr och lambdasond uttaget.

Installation
9

Applicera ett tunt lager av en antikärvningsmedel till katalysatorn monitorns gängor och dra åt skärmen i den nya katalysatorn. Dra åt katalysatorn monitorn till 34 foot-pounds med en momentnyckel och lambdasond uttaget.
10

Skrubba passande yta på Y-rör med en stålborste. Guide en ny katalysator till Y-pipe packningen på passande yta på katalysatorn. Rengör passytan på insidan av det mellanliggande röret med smärgelduk.
11

Lyft katalysatorn på plats och tryck på sitt fäste genom hålet i omvandlarens gummi hängare. Guide omvandlare-till-Y-pipe dubbar genom bulthålen i Y-röret. Dra åt de fyra converter-till-Y-pipe muttrarna på bultarna.
12

Guide den bakersta röret på katalysatorn i det mellanliggande röret. Flytta mellanliggande pipe-till-katalytisk klämma omvandlare röret så det är inom 0.15 inches från slutet av det mellanliggande röret och bulten är på en 90-graders vinkel i förhållande till spåren skurna i slutet av röret.

13

Dra åt omvandlare-till-Y-pipe nötter till 30 foot-pounds med hjälp av ett Ratchet och uttag, och dra den mellanliggande pipe-till-katalytisk klämma omvandlare röret till 41 foot-pounds.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70700.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.