Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du jämför en singel och dubbla avgassystem

Mest stock avgassystem är enda avgaser, vilket innebär att de har ett huvud pipe utvisa avgaser från motorn. Ett dubbelt avgassystem har två uppsättningar av huvudet rör, vilket ger mer avgaser fly och ger marginellt bättre motorprestanda, samt ger bilen ett mer aggressivt sound. Skillnaden mellan dem kan vara förvånansvärt subtil, dock, och om du är i marknaden för ett avgassystem, bör du jämföra fördelar och nackdelar noggrant. Instruktioner
1

Vet skillnaden mellan en äkta dubbla avgassystemet och en spännande dubbelt avgassystem. En sann dubbla avgassystemet har två kompletta uppsättningar av avgassystemet array-två halsdukar, två katalysatorer och två avgasrör-medan en spännande dubbla avgassystemet har en enda modifierad ljuddämpare med två pipor som sträcker sig från det. Den förstnämnda ger en verklig skjuts i hästkrafter och effektivitet, medan den senare är i huvudsak ett enda avgassystem lurade av estetiska eller stilistiska skäl och inte har någon annan praktisk betydelse.
2

Undersök storleken av fordonets motorn. Du kommer vanligtvis att finna ett dubbelt avgassystem i en V-6 eller V-8 motor eftersom de har två avgasgrenrör. Mindre motorer tenderar att ha ett enda avgassystem eller annars ett dubbelt befintliga systemet snarare än en verklig dubbelt avgassystem.
3

Jämför skillnaden i hästkrafter. Dubbla avgassystem tenderar att vara bättre på detta än enstaka avgassystem eftersom det finns mer avgaser som lämnar motorn genom ett andra system. Detta ger mer hästkrafter och förbättrar motorns prestanda, även om de utsläpp som de skapar kanske inte är lagliga i många områden.
4

undersöka potentialen för moment, som vanligtvis manifesteras i storlek avgassystemets rör . Den smalare röret, desto snabbare avgas rör sig genom systemet och mer vridmoment systemet producerar. Ett dubbelt system tenderar att använda mindre rör än ett enda system, vilket därmed ger mer vridmoment.
5

Jämför bullernivåer som avgassystemet producerar. Idealt är skillnaden försumbar, särskilt om ljuddämparna gör sitt jobb ordentligt, men ett dubbelt avgassystem är naturligtvis benägna att producera mer buller än ett enda avgassystem. Den särskilda planen och virke av ljudet kan variera också, vilket är en del av överklagandet av att installera ett dubbelt avgassystem i första hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70233.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.