Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man kan förbättra Exhaust Sound

Oavsett om du vill ha ett högre ljud, ett lugnare ljud eller en mindre vinande ljud, det finns kostnadseffektiva metoder för att förbättra den typ av buller som kommer från bilens avgassystem. Innan du köper en helt ny, dyr avgassystemet, försöka förbättra den du redan har genom att, till exempel, att sätta i en droppe ljuddämparen, med brickor på ljuddämparen bultarna, byta resonatorn för ett rör av rostfritt stål, eller att ta bort ljuddämparen helt för en riktigt vibrerande muller. Saker du behöver
Wrench
gummibrickor
Rostfritt stålrör
Gummiklubba
Welder
Skyddskläder mask
Face och skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Installera en droppe ljuddämparen i några minuter för att öka ljudstyrkan och tydligheten i avgaserna. Bär skyddskläder. Skjut under bilen och skruva isär de 2 bultarna som förbinder mitten röret till ljuddämparen. Placera brickor på ljuddämparen bultarna genom att antingen ta bort bultarna eller dra dem fria nog att skjuta brickorna på. Sätt tillbaka ljuddämparen till bilen med hjälp av bultar.
2

Swap resonatorn i mitten av avgaserna för ett rostfritt stålrör med en liten S-böj längs dess längd. Skapa S böja dig själv med en gummihammare. Applicera en liten mängd tryck först, sedan arbeta det mera fullständigt för att skapa den önskade formen. S böj minskar blomstrande ljud, om du letar efter en mindre bullriga avgaser. Resonatom själv är utformad för att tysta avgassystem och minska bom, enligt Cannington Performance, så ta ut den och ersätta den med en pipa som liknar mitten röret för att frigöra muller.
3 < p> Svetsa dina nya komponenter tillsammans med en svetsare. Bär specialiserade glasögon, en ansiktsmask och värmetåliga handskar. Installera svetstråden. Ange tråd fart och kraft. Skapa en stumsvets, där två angränsande kanter av metall sammanfogas.
4

bort ljuddämparen helt för att skapa en raspig, högt ljud, om det är vad du letar efter.

5

Sätt tillbaka axeln avsnitt, som innehåller ljuddämparen och avgasröret. Lägg i en ny ljuddämpare, antingen på din egen design, eller en tillverkad ljuddämparen och nytt avgasrör.
6

För en högpresterande, hög-klarhet alternativet, köpa och installera en borla cat-back rostfritt stål avgassystem för att förbättra ljudet av ditt avgassystem. Låga frekvenser skapa blomstrande, brummande ljud inne i fordonet. Borla avgassystem system är avsedda att vara mindre restriktiv, att hålla hastigheten och frekvens höga och därför begränsa ljudet till bakom avgasröret. De kan också förbättra prestandan för din bil. Enligt borla, sina halsdukar upprätthålla en ras motorns effekt och, i vissa fall, faktiskt lägga till den. Installationen bör ta mellan två och sex timmar. Arbeta från baksidan av fordonet till fronten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70577.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.