Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man fixar en Noisy Mercedes Catalytic Converter

Problem med katalysator på din Mercedes, eller ett fordon för den delen, är ofta svårare att hantera än de flesta förare inser att det är olagligt att mixtra med en katalysator i alla sätt. Detta innebär att det är olagligt att försöka fixa din Mercedes "katalysator på något annat sätt än att ha en godkänd certifierad mekaniker ersätta den. Det finns både federala och delstatliga lagar som reglerar demontering och montering av katalysatorer på bilar. Bullret din katalysator gör indikerar ett problem som kan orsaka dina Mercedes misslyckas ett utsläpp test eller landa dig ett antal federala böter från Naturvårdsverket om de inte hanteras på rätt sätt. Det är bara tillåtet att ta bort det om bullret påverkar dess funktion. Instruktioner
1

Kontrollera garantin. Din Mercedes får inte täckas av federalt uppdrag Naturvårdsverket garanti. Federal lag utsläpp garanti anger att om bilen är tillverkad före 1996, är katalysatorn fortfarande under garanti endast om bilen har mindre än 50.000 miles på det. Om bilen har tillverkats efter 1996, bilen enligt lag skyldiga att ha mer än 80.000 miles på det eller vara mer än åtta år gammal för att vara av garantin. Vissa Mercedes fordon har dokumenterade problem med katalysatorer

. Mercedes nått en uppgörelse med EPA att förlänga de utsläpp garantier på dessa fordon.
2

Ta din Mercedes till generalagenten, eller en mekaniker som regelbundet hanterar dessa bilar, och har katalysatorn testas. Du kommer att behöva gå till en mekaniker som är bekant med bilens avgassystem krav och har tillgång till originalet, eller OEM, avgas delar. Den omvandlare som används för att ersätta din Mercedes-omvandlaren måste vara identisk med den ursprungliga Mercedes katalysatorn.
P Om bilen fortfarande omfattas av den federala garantin kommer att behöva tas till Mercedes återförsäljare.

Billiga 3

Har mekanikern noggrant dokumentera problemet med omvandlaren, då, om nödvändigt, ersätta den med en identisk ny omvandlare. Dokumentation av problemet är ett lagkrav om omvandlaren behöver bytas.

Sedan manipulation med omvandlare är olagligt, kommer din bullriga omvandlaren troligen bytas. Om omvandlaren fungerar fortfarande, är mekaniker inte är juridiskt tillåtet att ta bort det.
4

Kontrollera mekanikern också fyller ut en garanti kort som krävs enligt federal lag. Spara en kopia av allt för dina poster i händelse av utsläpp inspektion problem vid en senare tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70567.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.