Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn i en Hyundai Elantra

Hyundai Elantra har funnits sedan 1991, men var inte tillgänglig i Nordamerika eller Europa fram till 1993. Med olika fyrcylindriga motorer i hela sitt generationsskifte redesigns, ersätter syresensorerna har varit en ganska standardiserad reparation för importerade bilar. Den uppströms belägna sensorn är i grenröret eller främre huvud röret och nedströms sensorn är nära den katalytiska omvandlaren. Samma verktyg kan användas för att ersätta antingen en, men sensorerna är något olika artikelnummer och är inte utbytbara. Saker du behöver
Bil ramper
hjulblock
Bosch direkt-fit ersättare sensor (er) från Penetrerande spraya
Syresensor socket
Swivel-head spärr
22 mm box-end skiftnyckel
Liten straightedge skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta Hyundai Elantra i fem minuter eller så för att värma upp avgaserna. Kör upp på bilen ramper, dra åt parkeringsbromsen, stäng av bilen av och sedan blockerar ett av bakhjulen med en hjulblocket. Om du byter den främre lambdasonden, släpper huvfäste innan du hämtar ut ur Elantra och öppna huven efter att hjulet blocket. Under Elantra
2

Crawl med de verktyg och ersättande sensor (er). Placera detektorn i fråga, framför uppströms sensorn nära grenröret och nedströms sensor nära katalysatorn
3

Applicera en generös mängd penetrerande olja till området där gängorna på sensorn ansluta. till röret eller grenröret. Låt fem till tio minuter för den att dra i. Applicera ett andra lager om det behövs.
4

Koppla loss syresensorn från kabelstammen insticksanslutningen. En liten linjal skruvmejsel kan hjälpa till att frigöra pressen-in flikarna på pluggen, men var försiktig eftersom dess tillverkat av plast.
5

Använd vridbara huvudet Ratchet och lambdasond uttaget för att ta bort den främre sensorn eller en 22 mm nyckel för nedströms sensorn. Se till att kabeln för sensorn är placerad i spåret av syresensorn uttaget. För 22 mm box-nyckel, mata tråden genom nyckeln först och sedan placera lådan-end sidan på sexkantig sensorn. Applicera jämnt tryck på spärren eller skiftnyckel i moturs läge att skruva loss den från avgassystemet.
6

Skruva den nya sensorn i syresensorn porten. Mest alla Bosch direktinfästa sensorer har en ljus beläggning av antikärvningsmedel på tråden för att göra bort av sensorn för nästa byte lättare. Gör inte tillåta antikärvningsmedel att förorena fingerborg-formade sensorns spets.
7

Dra åt sensorn tills det känns ordentligt. Dra inte åt eftersom gängorna på sensorn är känslig och du kan lätt klä av dem. Anslut sensorn tråden tillbaka in i kablaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70330.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.