Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man mäter bilavgaser

Syftet av avgasröret är att ge en utväg för motorns ångor. För att en bil avgasröret för att fungera korrekt, måste det passar på avgassystemet ordentligt. Uppgiften att mäta ett avgasrör kan vara en utmaning på grund av sitt läge och form. En annan aspekt av ett avgasrör som skall mätas är decibel nivån på bruset som börjar i ljuddämparen och färdas genom avgasröret. Mäta längden på ett avgasrör samt decibel är viktiga komponenter i ansvarig bilägande och underhåll. Saker du behöver
Skjutmått
Bil jack
Hörselskydd
Decibel mätare med en inbyggd mikrofon
Måttband
Punktutsug decibel lagar
Visa mer instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta den bakre delen av bilen och få enklare tillgång till avgasröret. Öppna tjocklek och lägg den runt en rak yttre del av röret. Se till att bromsoket säkert placerad runt avgasröret innan du spelar mätningen.
2

Position en av bromsok klämarmarna inne medan den andra utanför avgasröret. Stäng bromsoket för att mäta tjockleken av röret. Anteckna mätningen av rörets tjocklek.
3

Använd de två mätningar för att beräkna den inre diametern på avgasröret. Global Security hemsida instruerar att multiplicera tjockleken på avgasröret med två och subtrahera sedan antalet utifrån diametern på röret. När dimensionen av röret är känd, kan en person se till att den nuvarande röret eller en nya röret passar avgassystemet korrekt.
4

Besök den lokala polisen och be om information om decibel begränsa för avgasrör och brusreducering politiken. En decibelmätare med en inbyggd mikrofon kan användas för att testa avgasröret s decibel nivå för att avgöra om bilen fungerar lagligt. Radio Shack webbplats har ett exempel på en decibel mätare som exakt läser en bils avgaser nivårör decibel.
5

Ansök hörselskydd innan du testar decibel. Parkera bilen på en plan yta som är minst 25 meter bort från eventuella byggnader eller slutna områden för att undvika buller ekande. Enligt Sengpiel Audio webbplats bör decibelmätare mikrofonen hållas nivå med mitten av avgasröret öppningen.
6

Ställ decibel på mätaren för det mänskliga örat frekvens. Har någon tur på bilen och rev motorn till 50 eller 75 procent av den säkra RPM limit. Läs mätaren för att avgöra om bilens decibel faller inom lagens gränser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70565.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.