Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Definiera avgassystem halvsats

Cat-back (aka "katalysator back") avgassystem är ett populärt tillägg för entusiaster som söker en ökning av hästkrafter, bränsleekonomi och vridmoment. Dessutom kan dessa system lägga personlighet till någon bil genom att göra avgasljud djupare, starkare och allmänt mer aggressiv. Det faktum att cat-back avgassystem inte påverka utsläppen på något sätt har gjort dem en universellt accepterad mod i varje stat i unionen. Definition

Ett avgassystemet har mellan fem och åtta grundläggande delar, beroende på bil. Systemet startar vid utloppsfläns (ar) eller huvud (s), som kombinerar avgaserna utsignalen från de individuella cylindrarna i en port (kallas en "samlare"). Kollektorn kan ansluta till en mid-pipe (som förbinder grenröret och omvandlaren) eller kan matas direkt in i själva omvandlaren. Allt efter det är det halvsats delen, som omfattar crossover (med dubbla avgasrör, V-konfigurerade motorer), basröret sektionen och ljuddämparen (s). Vissa avgassystem använder en eller flera små förmedlande halsdukar (kallas "resonatorer") i huvudledningen för att fördjupa och jämna avgasljud.
Effektfördelar

När det kommer till cat-back, satte de flesta tillverkare av originalutrustning (OEM) långt mer betoning på ljudnivå och produktionskostnad än motorljud och prestanda. De ursprungliga rören (särskilt på äldre bilar) är ofta för små för att tillåta avgaserna att flöda så fritt som det kunde, och lager halsdukar kan vara ett betydande hinder för avgasflödet. Nästan alla halvsats systemet kommer att förbättra effekt, vridmoment över ett lager-system. Dessa fördelar kan vara allt från 1 till 2 hästkrafter på fyra cylindrar till 30 och 40 på stora motorer med restriktiva avgaser.
Fuel Economy


Med all tonvikt tillverkare plats på bränsleekonomi, kan det tyckas förvånande att de inte bara installera större avgassystem i första hand. Cat-back system hjälper motorn att arbeta mer effektivt, vilket alltid är bra för åtminstone en liten boost i bränsleekonomi. Turbodieslar står generellt för att vinna mest, 10 procent förbättrad bränsleeffektivitet är inte ovanligt när det används med en friare-flödande luftfilter
Design

Aftermarket katt. -back system är i allmänhet gjorda av stora och friflytande "dorn bockade" slang, som inte har de flow-hämmande kinks som de flesta lager-system gör. Många dubbla avgassystem införliva en X-pipe crossover att balansera avgasflödet för ökad hästkrafter och ett smidigare klingande avgasljud. Du har ett val av högre flödande glasfiber eller stål-packade halsdukar (såsom de som ursprungligen kom i bilen) eller "kamrar" halsdukar som ofta ger en tystare och lägre avgasljud.
Sound

Även om du kan frestas att köpa den tunnaste och lättaste avgassystem på marknaden, kommer du ångra antagligen det. Motorer (särskilt små sådana) ger ett helt spektrum av högfrekvent ljud som vibrerar systemet och får den att fungera som en gigantisk högtalare. Denna "drone" låter illa och är säker att köra dig galen med migrän. Tjockare, kommer större rördiametrar innehåller avgaserna är högfrekvent ljud och främja förökning av mer tilltalande lågfrekventa ljudvågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70436.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.