Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tips om Carter Carb Rebuild

Carter förgasare är en äldre typ av fordon förgasare finns i ett brett utbud av klassiska bilmodeller, de kan hittas i allt från Studebaker till Dodge pickup lastbilar. Eftersom dessa förgasare är så gammal, måste du närmar nödvändiga reparationer på dem på ett något annorlunda sätt. När företaget denna utmanande projekt, följa några tips kommer att göra processen mycket enklare. Innan Ombyggnad

Innan du bygger förgasaren, ta isär den och rengör alla bitar. Ofta kommer så mycket smuts och gunk bygga upp i dessa gamla förgasare som du inte kommer att se en markant förbättring om du inte gör detta. Bland de platser i en Carter förgasare som kan få den mest bebyggda är utfallande ventiler, så se till att få dem så rena som möjligt. Det bästa sättet att rengöra delarna är att blöta dem i förgasaren renare natten.
Städredskap

Innan ihop bitarna, ta dem ur förgasaren renare och borsta dem med en stålborste, sedan blåsa förgasaren med tryckluft. Se till att spränga luft genom varje hål i varje komponent i förgasaren möjligt, inklusive nålen, ventiler float och blöder ventiler. Om du inte äger en kompressor gör en cykelpump ett bra substitut. Ett ultraljud renare är en annan rengöring alternativ, särskilt för extremt smutsiga bitar.
Throttle och Choke Axlar

Vid rengöring av gas och choke axlar, användning omsorg. Dessa bitar måste behålla sin form så nära som möjligt. Om de förlorar för mycket metall på grund av överdriven skrubbning, kan du finna dig hantera en vakuum läcka.
Rebuild Kit

köpa en Ombyggnadssatsen är en bra idé för återuppbygga en Carter förgasare. Många böcker och kit finns att få omfattande information om Carter modeller, ända ner till hur man tillverkar egna komponenter. Men ibland kan du hitta din kit oense med manualen för din fordon chassi. Följ alltid bruksanvisningen i en sådan situation.
Fuel Fitting Installation
p Om du installerar ett nytt bränsle passande på din Carter förgasare, är det mycket viktigt att du byter den gamla packningen. Om du glömmer att göra detta kommer du att ta itu med en mängd problem med din flyta inställningar. Addera Idle Mixture Skruvar

Dina overksamma skruvar in mängden vakuum i din tomgång blandning. När du vrider dem medsols, eller inåt, luta dig blandningen, och när du vänder dem moturs, eller passiv, du berikar blandningen. Ibland, under loppet av en förgasare bygga och justering, kan de vändas flera gånger, men när du är klar, måste de båda vara inställd på samma antal varv från sin sittande ställning för att motorn ska fungera väl. Därför är det viktigt att alltid vara medveten om hur många varv de är borta från sin sittande ställning.
Float höjdjusteringen

Float höjdjustering är den svåraste delen av din förgasare s församling. Ett sätt att göra inställningen detta lite enklare är att använda en borr som justeraren. Många Carter förgasare oss ha en höjd fabriken float av 25/64 av en tum. Om du har en borrkrona av denna diameter, kan du lägga den över toppen av din förgasare att sätta float höjden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70559.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.