Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Acura Integra

Säljes som en Honda i de flesta delar av världen, men säljs som Acura Integra i USA bara var tillgängliga från 1986 till 2001. Denna sportig bil var mestadels säljs som en halvkombi och var tänkt att konkurrera med andra kompakta av tiden. Göra det enklare reparationer, såsom att ersätta en dålig ljuddämpare kan spara dig pengar. Om du hör ljud som kommer från denna del, sedan överväga att ersätta den. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen: äldre filt eller en bit av stor kartong
skruvmejsel eller skiftnyckel
slägga
Bågfil
Visa fler instruktioner

1

krypa under bilen och kolla om ljuddämparen har en svetsad installation eller en fastklämd installation. En fastklämd installationen har bultarna som håller ljuddämparen på plats. En svetsad installationen kommer inte ha några skruvar.
2

Avlägsna bultarna med skruvmejsel eller skiftnyckel om ljuddämparen är fastspänd på. Om du har oturen att ha en svetsad ljuddämparen, köpa ett verktyg avgas skärning eller en blåslampa för att ta bort det.
3

Placera dig själv i bilen för att ersätta ljuddämparen. Du kanske vill placera en bit kartong eller en gammal filt på marken så att du inte ligger på marken. Du behöver inte använda uttagen för att ersätta ljuddämparen.
4

Ta bort den gamla ljuddämparen från bilen. Du kan helt enkelt slår bort det i bilen med hjälp av en slägga. Du kan även använda en handsåg för att ta bort den om det behövs.
5

Jämför den gamla avgasröret med den nya. Du kan behöva såga av några av avgasröret så att den noga mäter ungefär samma som den gamla. Du vill inte ditt avgasrör sticker ut för långt.
6

Installera den nya ljuddämparen på din Acura Integra. Rada upp rakt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Skruvarna bör inte vara för hårt, du vill ljuddämparen att röra sig något för att förhindra skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70244.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.