Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter O2 Sensor i ett 1997 RAV

När syre sensorerna i 1997 RAV4 misslyckas , kommer du att hitta dig själv betala betydligt mer på bränslepumpar tills du ersätter den . Sensorn reglerar motorns bränsle energikonsumtion på syret densitet avgaserna. För den mest kostnadseffektiva reparationer metoden , köpa sensorer ersättning syre från en auto - delar butik . Ändra dem hemma för kostnaden för delar , spara arbetskraft bekostnad av ett servicecenter . Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet
Syresensor socket
Visa fler instruktioner
1

Höj RAV4 med en domkraft och infoga en uppsättning pallbockar under lastbilen . Avlägsna domkraften när pallbockar är säkra .
2

Dra den elektriska anslutningen isär för att koppla bort den från toppen av sensorn . Sensorerna är gängade in i avgassystemet på vardera sidan av katalysatorn .
3

Ta bort sensorn med en spärr utrustad med en syresensor uttag . Installera den nya sensorn för hand för att undvika korsgängning , vilket kan skada sensorn och montera området . Tryck elanslutningen på plats .
4

Upprepa processen för den andra sensorn om det behövs . Hissa upp bilen med en domkraft för att ta bort domkraften. Återgå till RAV4 till marken .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70477.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.