Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar Oxygen Sensor till en Jeep Cherokee

Troligtvis du har flera syresensorer i din Jeep Cherokee. Räkna ut vilken som behöver ersättas kommer att vara mer utmanande än att faktiskt byta ut den. En kodläsare kan fördöma och placera en viss syresensor, men eftersom sensorerna genomsnitt runt $ 75 eller mer en bit, kan du överväga att lämna kodläsning upp till en professionell. De flesta delar butiker som säljer kvalitet direkt-fit syresensorer har oftast kodläsare och kan ta reda på information om dig utan kostnad så länge du köper den del du behöver från them.Once du har den information och verktyg, kan du ändra syresensorn på ditt fordon. Saker du behöver
Oxygen
sensor hylsa 3/8 tum spärrnyckel
WD-40
Flathead skruvmejsel
Skyddsglasögon
Portable handbrännare (tillval) katalog Creeper ( tillval) katalog Bil ramper (tillval) katalog Stoppkloss (tillval)
Visa fler instruktioner
Hur du ändrar Oxygen Sensor till en Jeep Cherokee
1

Lokalisera syresensor som behöver bytas ut. Den allra första sensorn är i grenröret och kan nås under huven på förarens sida av motorn. Resten måste nås från under fordonet i avgassystemet. Det finns en på baksidan av grenröret i det främre avgasröret, en annan i röret går till katalysatorn på passagerarsidan under Jeep.
2

Höj framsidan av Jeep behov genom att köra upp på bil ramper. Dra åt parkeringsbromsen och lägg en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Krypa under på en ranka (om du har någon) med de verktyg och den nya sensorn.
3

Ta på skyddsglasögon.
4

Spray WD -40 på gängorna syresensorn och låt den suga in Var försiktig motorn inte är för varmt när du byter sensorerna, särskilt mycket fram en upp i grenröret.
5

Följ tråden av syresensorn till kontakten och dra ut den. Du kan använda en skruvmejsel för att trycka in och släppa klippet lås.
6

bort syresensorn med syresensorn hylsa och spärrskaft. Om det är envis, kanske du vill prova och värma röret området upp med handbrännare att expandera röret. När sensorn är löst från gängorna, låt röret svalna om du var tvungen att använda brännaren.
7

Ta bort den gamla lambdasonden.
8

Skruv i den nya lambdasonden och se till att det finns en beläggning av gängsmörja på gängorna. De flesta kvalitet direkt-fit eftermarknaden sensorer kommer redan att ha en beläggning som appliceras på dem. Detta kommer att göra framtida utvinning lite lättare.
9

Dra åt sensorn med hylsa och spärrskaft, men vara noga med att inte över-skärpa. Om du skada gängorna på sensorn, du kommer att behöva köpa en annan.
10

Anslut kabeln tillbaka in i pluggen.
11

Ta bort verktyg och sänk Cherokee och /eller stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70259.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.