Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar en avgassystem Läckage

Medan vissa problem med bilen kan gå odiagnostiserade under en längre tid, är det troligt att du kommer att märka en avgas läcka snart efter det händer. Om bilens avgassystem läcker, kommer det att skapa märkbart fler moln av avgaser, buller och lukt vid tomgång i din uppfart. Mindre läckage kan stänga när avgassystemet värms upp och expanderar, så inspektera din bil när det är coolt att se om avgassystemet läcker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Bågfil
Måttband
19 mm tjock aluminiumplåt
Tin snips
Stålrör
Avgassystem klämmor
ljuddämpare tejp
Visa fler instruktioner
1

Jack bakändan av fordonet upp från marken, och placera pallbockar under bilens ram för stöd . Placera stoppklossar mot framdäcken.
2

Inspektera avgasröret för sprickor eller punktering. Om du hittar en, se till att det är den enda.
3

Cut genom avgasröret med en bågfil, ungefär en tum på vardera sidan om läckan för att ta bort en del av röret . Se till dina snitt är vinkelrätt mot röret för att göra insättning av nya röret lättare.
4

Snip en lämpligt dimensionerad bit aluminium plåt med tenn snips. Du kommer att använda detta för att böja in en ersättare rör som kommer att vara något längre än öppningen du sågar med bågfil.
5

Wrap plåten runt stålröret för att bilda ett rör-formad tube . Se till det nya röret, som kallas den inre hylsan, är tillräckligt liten för att passa väl i de två ändarna av den ursprungliga avgasröret.
6

Fit ena änden av den inre hylsan i den ursprungliga avgasröret, och tryck sedan den andra änden av den inre hylsan i den andra änden av avgasröret.
7

Skapa ett nytt rör med tenn snips, aluminiumplåt och rullande enhet. Den här gången, gör det nya röret något större än bilens avgasrör, eftersom det kommer att fungera som den yttre hylsan.
8

Placera den yttre hylsan över den inre hylsan och fäst den en tum från antingen slut till fordonets avgasrör med avgas klämmor.
9

Wrap flera lager av ljuddämparen tejp runt båda ändarna av den yttre hylsan, mellan avgas klämmor och fordonets avgasrör. Bandet kommer att säkerställa inga avgaser kan läcka ut, samt eliminera eventuella vibrationer ljud i samband med ditt arbete.
10

Ta bort stoppklossar och pallbock, sänk sedan bilen tillbaka till marken . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70562.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.