Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vanliga symptom på en dålig Oxygen Sensor

Alla fordon är utrustade med små motorkomponenter kallas motor syre sensorer. Många olika typer av syre sensorer utför en mängd olika funktioner, och en trasig syresensor kan utlösa förödelse på drift och prestanda. Rough motortomgång

Fordonsmotorer som har en dålig lambdasond kör ofta oregelbundet eller grovt. Syresensorerna kan styra eller bidra till många olika motoralternativ funktioner, inklusive bränsle /luftblandning, motor timing och motor intervall förbränning. En trasig syresensor kan störa någon av dessa saker och orsaka en ojämn tomgång.
Motor Saknad

En dålig syresensor kan hindra luft /bränsleblandningen i en motorn eller störa motorns förbränning, kan båda orsaka en motor att missa, eller köra oregelbundet. En motor miss är normalt mest uttalad vid tomgång eller vid lägre motorvarvtal, en trasig syresensor kan hämma den normala bränsletillförsel /förbränning i en motor och orsaka en miss
Motor Pinga <. br>
p Om en dålig lambdasond är i linje med tändsystemet på en bilens motor, kan det fördröja eller avancera timing tändning, vilket kan orsaka en motor för att pinga. Pinging uppstår när en motors förbränningsgaserna antänds på fel tider.
Dålig gas körsträcka

Beroende på typ och /eller placeringen av en felaktig syresensor, den bränsle-leverans och bränsle-förbränningssystem kan kastas bort eller göras oregelbunden med en trasig syresensor. Om för mycket bränsle sprutas in i motorns cylindrar eller en defekt syresensor stör den känsliga luft /bränsleblandning för en motor, kommer gas körsträcka lida.
Ökade utsläpp från fordon
< p> Fordon syresensorerna spelar en viktig del i att hålla ett fordon vars utsläpp inom vissa parametrar. Ett fordon kan inte ett statligt uppdrag smog test, eftersom en dålig, eller defekt, syresensor inte exakt mäta olika motor nyckeltal eller luft /bränsleblandningen koncentrationer eller anpassa vissa maskinrummet tillräckligt noggrant för att hålla ett fordon vars utsläpp i schack.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70253.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.