Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Analysera avgasrök

avgasrök är en samling av gaser som är biprodukter förbränning i motorn på ett fordon. Gaserna resa genom avgasrör och brukar lämna fordonet genom avgasröret. Rören är konstruerade för att förflytta röken, som ibland är giftigt, bort från åkande kvar i bilen. Det finns några olika sätt att avgöra vilken typ av problem som din bil kan ha beroende på kvaliteten på avgasrök. Bestämma färgen på röken, vilket kan vara vit, svart, grå eller blå, kan bidra till att lösa obesvarade frågor. Instruktioner
Analysera White Smoke
1

Kontrollera vit ånga som rök. När det är kallt ute, kan du märka denna typ av rök när du startar din motor. När bilen värms upp röken ska försvinna. Om det inte går bort efter tre till fem minuter, kan det vara ett problem.
2

Kontrollera mängden kylarvätska i kylaren och bräddavlopp flaska. Det finns packningar som håller frostskyddsmedel från att flöda in i cylindrarna. Om frostskyddsmedel inte komma in i cylindern området, är en vit ånga bildas och går ut genom avgasröret. Kontrollera om frostskyddsmedel har blandats med motorolja
3

. Du kan göra detta genom att titta på oljestickan. Om det har blandats, kommer det att se ut som en choklad milkshake. Var noga med att inte starta bilen om frostskyddsmedel och olja har blandats, eftersom detta kan orsaka allvarliga problem med motorn.
Analysera Svart eller grå rök
4

Look för svart eller grå rök. Denna rök orsakas av bränsle som kommer in i cylindern området och vara ofullständigt förbrända. Du kanske inte får bra bränsle körsträcka om du har svarta eller grå rök från avgasröret.
5

Kontrollera om mycket bränsle har blandats med motoroljan. Du kan göra detta genom att titta på oljestickan. Starta inte fordonet om en bränsle lukt kan detekteras i oljan. Ring din mekaniker omedelbart och tala om för honom vad du upptäckt.
6

Kolla din instruktionsbok för att vara säker på att du använder rätt typ av bensin. Du kan också behöva kontrollera för felaktiga munstycken och felaktiga pumpar injektion.
Analysera Blue Smoke
7

Kontrollera blå rök, som bildas när motorolja kommer in i cylinder område och blir bränt med bränsle luftblandningen. Den återfinns oftare i gamla bilar och bilar med massor av miles på vägmätaren.
8

Kolla O-ringar, tätningar och packningar för att se till att ingen av dem har misslyckats. Dessa är alla gjorda för att hålla oljan från att komma in i cylindrarna.
9

Använd tjockare vikt olja. En olja tillsats kan också hjälpa till med att minska oljeläckage i cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70537.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.