Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en syresensor i 4.3L Chevy Truck

Det finns vanligtvis två syre sensorer i 4,3 liters motor avgassystemet på en Cheva lastbil. En är "uppströms" sensor placerad på förarsidan Y-rör nära grenröret och den andra "nedströms" sensor som ligger halvvägs ner passagerarsidan nära den katalytiska omvandlaren. Att köpa en direkt-fit ersättare sensor skulle vara starkt. Det är inte mycket dyrare och det kommer att spara tid och ansträngning kämpar för att dra om de universella eftermarknaden sensorer. Saker du behöver
Direct-fit syresensor ersättare
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet syresensor packningen
skruvmejsel
Skyddsglasögon
Creeper (tillval) katalog Bärbar gasolbrännare
Bil ramper
Stoppkloss
Visa fler instruktioner
Hur man installerar en syresensor i 4.3L Chevy Truck
1 < p> Kör Chevy lastbilen upp på bilen ramper på en plan yta och placera den i växel eller park. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre hjulen.
2

Ta dina verktyg, sätta på skyddsglasögon, och krypa under lastbil på en ranka om du har en.
Sida 3

Lokalisera sensor du vill ändra. Den främre en är placerad på förarsidan upp nära grenröret och skruvas in i Y-rör. Den bakre ena ligger på passagerarsidan, ner strax innan katalysatorn. Följ tråden syresensorn till kontaktuttag
4

. Koppla sensorn tråden från selen pluggen. Tryck in på klippet lås med skruvmejseln och separat pluggarna.
5

Placera tråden syresensorn i kortplatsen på sidan av syresensorn uttaget och placera spärren på slutet av uttaget . Försök att ta bort syresensorn. Om det är envist fastnat, ta bort hylsa och spärrskaft och tända facklan. Värm röret området runt sensorn upp, men inte värma sensorn också. När röret området är bra och varm (cherry red) bort sensorn. Om du var tvungen att använda ficklampa för att extrahera sensorn, låta röret området svalna innan du fortsätter.
6

Skruva den nya sensorn i hand. Du kommer att notera att den nya sensorn har en ljus beläggning av gängsmörja på det. Torka inte av detta. Det kommer att hjälpa för framtida demontering och montering. Dra tätt med Ratchet och uttag, men dra inte åt givaren. Du vill inte skada gängorna på sensorn.
7

Anslut sensorn tillbaka i selen kontakten. Ta bort verktygen och krypa ut från under lastbilen.
8

bort hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och kör ner från ramperna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70270.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.