Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar ut en PCV Valve

En PCV ventil - ibland felaktigt kallas en "PVC ventil" - är en positiv vevhusventilation ventilen, och är ansvarig för den löpande utvisning av gas från ett motorns vevhus. Detta är en envägsventil. Om du inte byta olja med jämna mellanrum, kan ventilen bli igensatta och misslyckas, så du bör utföra regelbundna oljebyten. Om ventilen inte misslyckas, måste du veta hur man tar bort det för att ersätta det. Saker du behöver
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Dra i spaken Huvlås att öppna huven på din bil.
2

Kör fingrarna längs insidan av huven för att hitta spärren Huvlås. När du har hittat det, dra upp spärren för att öppna din huva.
3

Lokalisera PCV-ventilen, som kommer att vara på vevhuset. Titta på toppen av din motor eller på sidorna. Det är en liten gummiplugg som har fastnat direkt in i motorn. Det ser nästan ut som en gummi flaska propp.
4

Dra loss några slangar som är kopplade till ventilen. Det finns två huvudsakliga motiv av PCV-ventiler. One är direkt ansluten till vevhuset, medan den andra är inline med två slangar. Om ditt fordon har en inline PCV ventil, måste du helt enkelt dra slangarna från ventilen och sedan ta bort själva ventilen. Om PCV ventilen är ansluten direkt in i vevhuset, måste du ta tag i änden av ventilen med dina tång och vrid ventilen. Du måste ge det ett bra drag, men det kommer att komma ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70288.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.