Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Påverkar Katalysator bränsleekonomi ?

Katalysatorer är en del av en bils avgassystem som minska mängden kväveoxid som produceras genom förbränning av bränsle . När fungerar omvandlaren inte bör påverka bränsleekonomi, men det kan om det blir igensatt eller skadad. Avgasmottrycket
p Om bilens katalysator täpps eller igensatt , begränsar det luftflödet i avgaserna från motorn . Detta orsakar mer och mer avgaser för att bygga upp i motorn vilket minskar mängden nya , brännbart syre motorn drar i. En vanlig orsak till en igensatt katalysator är överhettad på grund av en misständning tändstift .
< br > Diagnos

När man får mindre syre , måste motorn arbeta hårdare för att uppnå hastigheten . Detta ökade arbete sänker bränsleekonomi , minskar kraften vid körning i höga hastigheter och kan orsaka överhettning och motorstopp . Om bilen körs normalt under några minuter efter start , men sedan börjar hosta eller spotta , kan din konverterare vara tilltäppt . Speciellt om du har märkt andra symptom , har din mekaniker kontrollera bilens avgasmottrycket .
Solution
p Om din katalysator är igensatt eller skadad , kommer det behöver bytas ut . Se till att undersöka orsaken till att den första omvandlaren var förstört så att ersättare inte drabbas av samma öde .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70474.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.