Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en O2-sensor på en 1996 Nissan Maxima

Den 3,0-liters V-6 motor på 1996 Nissan Maxima innehåller tre syre sensorer i avgassystemet. Det finns två uppströms sensorer i främre röret strax nedanför grenröret flänsar, och det finns en tredje sensor ner efter katalysatorn. Bildelsaffärer kan avgöra vilken sensor har misslyckats med att läsa "kontrollera motorn ljus" kod sensorn har utlöst. De flesta kommer att utföra denna tjänst gratis för att sälja delarna till kunden. Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar
Skyddsglasögon
22-mm box-nyckel eller O2 sensor verktyg och ratchet
Replacement syregivare
Visa mer Instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen i 1996 Nissan Maxima.
2

Hissa fordonets främre del på ena sidan med domkraften tillräckligt hög för att placera en domkraft stå under den främre ramen skenan. Upprepa detta för den andra framsidan så hela framaxeln på bilen är förhöjd.
3

Ta på skyddsglasögon. Placera detektorn ersätts genom att krypa under bilen. En sensor är placerad i förarsidan främre rör upp nära grenröret, är en annan i det kortare röret (närmare brandvägg) på passagerarsidan fram rörmontage och nedströms sensorn är placerad efter katalysatorn nära mitten av underrede.
4

Koppla ur kontakten för syresensorn från kontakten på selen.
5

Placera tråden i sensorn genom öppningen i 22-mm box-nyckel eller i spåret på O2-sensor verktyget. Placera skiftnyckel eller verktyget på hex-head av sensorn.
6

Vrid nyckel eller verktyg (med en spärr) åt vänster för att ta bort den från O2-sensor port. Sensorerna har bara 4:56 trådar, så en gång lossas, kommer sensorn komma snabbt ut ur hamnen.
7

Thread ersättning sensorn i porten för hand. Dra den med nyckel eller verktyg och Ratchet. Var noga med att inte dra åt sensorn. Trådarna är känsliga och kan lätt skalas. Dra den tätt bara.
8

Anslut kontakten för ersättningen sensorn i selen kontakten.
9

Samla verktyg och annat material från under Maxima innan sänka den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70485.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.