Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Kreativa sätt att lappa en Pipe bilavgaser

Avgassystemet på en bil är konstruerad för att bära bort de skadliga och giftiga gaser som produceras i motorn. Ju snabbare dessa gaser kan kanaliseras bort från motorn, desto bättre prestanda. Även den minsta spricka eller hål i avgaserna kan minska den totala effektiviteten av bilen. Det finns många sätt att lappa ett avgassystem, men vissa är bättre än andra. Skär ett avsnitt Out
p Om det endast finns en liten del av avgasröret som är skadad, kan du enkelt ta bort den. Detta är en enkel procedur som kan göras med enkla verktyg. Allt som behövs är en röravskärare, en svetsare och ett gott öga. Det största problemet med att skära bort en del av avgasröret är att få till det. Om du inte har en nedsänkt grop i garaget, kan vissa uttag vara nödvändigt att höja bilen. Genom att skära bort den skadade delen och svetsa resterande röret tillbaka tillsammans, kommer avgaserna fortfarande att kunna fungera. Dock kommer verkningsgraden att förloras. Bitar av röret kan köpas från garage som kommer att gå samman och byta ut en skadad del av röret. Detta kan förhindra att avgasröret från att bli för liten.
Värmebeständigt material

Problemet med att försöka lappa ett avgassystem utan att använda rätt utrustning är att avgaserna värmer upp avsevärt. De flesta material som appliceras för att lappa ett hål i ett avgassystem kommer bränna bort efter att bilen har kört några miles. En kreativ lösning är att använda flamsäkra och värmebeständiga kläder, tillgänglig från outfitters arbetskläder. Grundläggande värmebeständighet handskar tål temperaturer upp till 1500 grader Fahrenheit. Detta är mer än kapabla att hantera de 300-520 grader Fahrenheit som är den genomsnittliga temperaturen i ett avgassystem. Med hjälp av en handske eller en bit av material att stoppa in i ett hål är bara en tillfällig åtgärd, men eftersom materialet kan lossna när bilen färdas.
Använd ett bandage

Inte den mest kreativa lösningen, men en som fungerar, är värmetåligt gummi. En liten spricka eller ett hål kan snabbt korrigerad genom att tillämpa denna mångsidiga material, tillgängligt från de flesta garage och leverantörer hårdvara. Den heatproof gummi kan komma som en pasta, ett tuggummi eller som en faktisk bandage som du kan linda runt några skador på avgassystemet. Materialet behandlas så att den kan stå emot temperaturer på avgaserna, och vissa märken av värmetåligt gummi är utformad för att fungera som en permanent lösning snarare än en tillfällig åtgärd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70552.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.