Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du hittar syresensorer i en Honda

Motorn på en typisk Honda har minst en syresensor, som används för att diagnostisera motorn. ECU (motorstyrenheten) hämtar information från sensorn och använder den för att justera och styra gnistan och bränsle till motorn. Dessa sensorer går ut ibland, och de måste bytas ut för att motorn ska kunna köras. För att göra detta dock, måste du först hitta dem på bilen. Saker du behöver
Ficklampa
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på avgasgrenröret på motorn. Beroende på år och modell av Honda, kan detta vara antingen på framsidan av motorn, eller mot brandväggen i ryggen.
2

Shine ficklampan på grenröret och leta efter några ledningar som leder in i grenröret. På en 1996 Honda Civic DX, till exempel, det finns ledningar front och center på grenröret. Denna ledningar bör leda till en liten cylinder, ca 3 inches i längd och 1 tum i diameter.
3

Höj bilen upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den. Kryp under fordonet och glans med ficklampan utmed längden av avgaserna. Leta efter samma små cylindrar med ledningar som du hittade i steg 2. Beroende på år och modell av din Honda, kan det finnas så många som 4 sensorer totalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70424.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.