Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en 1999 Saturn SL

Den 1999 Saturn SL har en fyrcylindrig, 1.9-liters motor med två syre sensorer som övervakar avgasutsläppen. En ligger direkt i grenröret och kan nås och bytas från motorrummet. Den andra ligger precis bakom katalysatorn i omvandlaren /front flex-pipe montering. På grund av lättare tillgång till "uppströms" sensor (i grenröret), är sensorn faktiskt lättare att ersätta än "nedströms" sensor (nära omvandlaren), till skillnad från fallet med många andra fordon, vilket kräver att du få under fordonet att ersätta någon syresensor. Saker du behöver
Stoppkloss
Jack och två pallbockar (nedströms sensor) katalog Cutting vallar
Syreavkännare hylsa och spärrskaft
Replacement syresensor (er) (direkt-fit OEM stil ) katalog buntband (nedströms sensor)
Visa fler instruktioner
Nedströms Sensor
1

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken och sedan dra åt parkeringsbromsen till Saturn SL.
2

Lyft chaufför-side front fjärdedel av fordonet med en domkraft tillräckligt hög för att placera en pallbock under främre rambalk (placera den upp framför omvandlaren till hålla den ur vägen av arbetsområdet). Upprepa proceduren för passagerarsidan fram kvartal att lyfta framaxeln.
3

Sätt på skyddsglasögon och krypa under den främre-mitten av Saturnus till platsen för styrväxel precis ovanför katalysatorn skalet. Den nedströms sensortråden kommer att vara synlig. Tråden löper längs chaufför-sidokanten av omvandlaren värmesköld och dess insticksanslutningen fästs upp nära styrväxel. Räckvidd upp till lyfta kablaget lås plug klipp samtidigt som du drar sensorn tändkabeln parning gratis.
4

Snip zip slips trotjänare i tråden ner längden på sensorn tråden. Omplacering från under den främre-center över till förarsidan kan hjälpa dig att nå de lägre nedströms buntband till sensorn platsen.
5

Skjut värmebeständiga luckan på syresensorn tråden.

6

Rikta sensorn tråden i skåran på sidan av syresensorn uttaget. Placera sockeln ordentligt på syresensorn. Den lilla värmesköld för sensor gör det en tight passform.
7

Fäst spärr till uttaget och vrid sensorn moturs för att ta bort det. Det kan vara envis i början, men ett visst inflytande och uppfinningsrikedom kommer att löna sig.
8

Hand-gänga den nya sensorn i syresensorn porten. Dra åt sensorn tätt med Ratchet och uttag, återigen rikta in kabeln i spåret på sockeln. Dra inte åt för hårt eller gängorna på sensorn kan strippa.
9

Skjut ursprungliga värmebeständig tråd locket över kontakten anslutning av den nya sensorn och mata ner till sensorn.

10

Anslut sensorn tillbaka i kablaget passande proppen.
11

Zip-slips tråden till värmeskölden, så det inte sloka, innan den sänker Saturn tillbaka till marken. Addera Upstream Sensor
12

Öppna huven och leta uppströms sensorn. Det är tydligt i den främre mitten av motorn placerad på toppen av grenröret.
13

Koppla ur kontakten kabelstam från kabelstammen passande proppen belägen (och fäst) till fläktkåpa. Lyft spärren på kabelstammen sidan av kontakten och dra ut kontakten uttaget kabel bort.
14

Placera sockeln på sensorn, rikta den enda tråd i skåran i sockeln.

15

Placera spärren på sockeln och vrid moturs för att ta bort.
16

Placera den nya sensorn i sensorn port, dra åt och tätt åt med Ratchet och uttag innan du ansluter sensorn i kablaget passande proppen. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70480.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.