Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tips för Tuning ett avgassystem

Lager avgassystem utformad för bilar och lastbilar är konstruerade för tillverkning enkelhet, design och ekonomi. Prestanda och hästkrafter brukar vara sekundära faktorer. Däremot kan fordonsägaren tweak hans system lager avgaser eller investera i vissa komponenter som kraftigt kan öka prestanda, hästkrafter och bränsleekonomi. Förändrar dynamiken i värme, flöde och resistans i ett avgassystem kan hjälpa bilen att uppnå betydande förbättringar. Manifolds

företagsamma gör-det-själv reparations personen kan justera hans mångfaldiga lager avgaser genom att göra en enkel port jobb. Lager grenrör har oregelbundna invändiga ytor på grund av de grova sömmar gjutjärn och åsar. När grenröret har tagits bort, kan en borrmaskin med en lång-skaft flex malskivan användas för att slipa och polera insidan av avgasgrenröret portarna. Detta förfarande möjliggör mindre begränsningar och det fria flödet av avgaserna, öka hästkrafter och bränsleekonomi. Addera Headers

Tillämpningen av högpresterande rubriker på ett lager fordon kan dramatiskt öka prestanda, vridmoment och bränsleekonomi. Headers ersätter beståndet grenröret och består av individuella rör för varje avgasport. De har mycket släta invändiga ytor och mjuka böjar i röret struktur för att tillåta maximalt flöde utan att skapa mottryck. De flesta rubriker har större diameter rör och kontakten flänsar. Headers har tillverkats i nästan varje bil och lastbil tillgängliga.
Heat Riser Ventiler

Många bilar har värme riser ventiler i slutet av avgasgrenröret som stänga av avgasflödet vid kallstart. Ventilen öppnas när motorn motorn värms upp. Smörj ventilspindeln och se till att det öppnas och stängs ordentligt säkerställer att det inte blir någon mottryck. Heat riser ventiler fastnat i stängt läge kan orsaka extrem mottryck och minskad motorprestanda.
Katalysatorer

högt flöde högpresterande katalysatorer ("katter" ) kan ersätta lager omvandlare. De inre dynamiken i de högpresterande katter är samma som vanliga katter, eftersom de fungerar som efter-brännare som minskar utsläppen. Deras komponenter har rostfritt stål och strömlinjeformade inredning element som ger mindre mottryck, mindre värme och snabbare och smidigare avgaser utvisning. De flesta högpresterande katter kan skruva rätt på att beståndet personbil, men vissa kräver svetsning. Addera avgasrören

Byta rör lager avgaserna med hög kvalitet av rostfritt stål rören ökar avgasflödet grund av den slätare rörprodukter interiörer. De håller längre än original avgasrör, eftersom deras konstruktion motstår vatten, kol uppbyggnad och råbränsle kontaminering. Högpresterande avgasrören har större inre diameter som maximerar avgasflödet.
Ljuddämpare

Regelbundna absorption halsdukar kan lägga behövs fritt flöde genom sina höljen, minska mottryck och ökande accelerationssvar. Ett perforerat rör löper genom ljuddämparen, med stålull eller glasfiber innesluten runt röret. Mindre kulformad high-flow ljuddämpare, känd som "cherry bomber" eller förpackningar av glas har ännu mindre restriktiv material inuti och tillåta obegränsad avgasflödet. Användning av dessa halsdukar leder till en viss ökad avgasljudet.
Cat-Back System

cat-back avgassystem ansluter till avgassystemet på crossover röret vid baksidan av katalysatorn. Den består av två fri-flow ljuddämpare för att dämpa avgasljudet. Installerad på dubbla avgasrör, består enheten av de främre rör halsar, två halsdukar och de bakre slutrör och förlängningsstycken. Interiören i halsdukar innehåller pre-tuned inre bafflar och resonatorer. Den halvsats församling kommer i en design i ett stycke som kan skruva till standard dubbelt avgassystem konfiguration.
Dual Exhaust

enda avgassystemet kan delas på samlingsledningen så att den kan vara ansluten till en Y-rör. Detta gör det möjligt för tillsats av en extra rör, eller dubbelt avgassystem setup. Denna enkla förändring kan möjliggöra bättre fritt flöde och reducerad temperatur avgassystem. Detta ökar hästkrafter, bränsleekonomi och acceleration vridmoment, medan tillägg av en extra ljuddämparen minskar bullret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70520.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.