Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en 2001 Saturn SL

Det finns två syre sensorer integrerade i avgassystemet av 2001 Saturn SL. Sensorerna hjälper 1,9-liters fyrcylindrig motor genererar ett idealiskt bränsle-luft förhållande för optimala utsläpp. En sensor är belägen nära grenröret och övervakar denna blandning. Om blandningen blir äventyras (för mycket luft gör mixen för magert, för mycket bränsle gör mixen alltför rika), sänder sensorn en felkod till datorn i bilen. Den bakre sensorn övervakar effektivitet avseende katalysatorn, som filtrerar de skadliga avgaserna och omvandlar dem till mindre skadliga utsläpp. Saker du behöver
Penetrerande smörjmedel
socket Oxygen sensor och spärr, eller 22mm box-end skiftnyckel
ersätter direkt-fit syresensor
Hög temperatur antikärvningsmedel
jack Vehicle hissa Sida 2 pallbockar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
Upstream Sensor
1

Starta motorn på Saturnus på ett plant underlag i minst fem minuter att värma motorn. Detta kommer att bidra till att utöka metallen i grenröret och sensorn korsning. Var försiktig och inte låta det gå för lång tid, eftersom det inte kommer att ta lång tid för grenröret och sensorn för att få tillräckligt varmt för att bränna dig.
2

Öppna huven och lokalisera uppströms sensorn vid botten av samlingsröret på framsidan av motorn. Koppla bort anslutningen sele plugg.
3

Spray penetrerande smörjmedel längs gängorna på sensorn där det skruvar i grenröret och låt den suga in några minuter.

4

Placera sockeln på Ratchet och placera sensorn tråden i skåran i sockeln (eller mata tråden genom rutan i slutet av en 22mm skiftnyckel) och vrid sensorn moturs för att ta bort den från grenröret.

5

Inspektera nya sensorn innan du sätter in den i porten hålet i grenröret. Mest kvalitet eftermarknaden sensorer har ett tunt lager av hög temperatur antikärvningsmedel på gängorna på sensorn. Om det inte finns någon på gängorna, tillämpa ett mycket tunt lager på gängorna bara. Undvik att få något på själva sensorn.
6

Thread givaren i grenröret porthole för hand, dra sedan åt tätt. Dra inte åt givaren eller du tömma de få trådarna har och kommer att förstöra den. Anslut kabeln från den nya sensorn tillbaka i tråden-kabelnätskontakten. Addera Nedströms Sensor
7

Park Saturn på en hård, plan yta och sedan applicera parkering broms (efter uppvärmning av motorn i fem minuter, igen, kommer detta utöka metallen i avgasröret och sensor korsningen). Använd bilens domkraft för att lyfta den främre delen av Saturnus, en främre fjärdedel panel i taget, tillräckligt hög för att placera en pallbock under varje frontram skena.
8

Sätt på skyddsglasögon och krypa under Saturnus med de återstående posterna.
9

Lokalisera nedströms sensorn nära katalysatorn (i mitten av underredet under framsätena i passagerarutrymmet hytten).
10 < p> Koppla loss-sele anslutning, sedan spraya gängorna med penetrerande smörjmedel. Det tar några minuter för att låta sprayen sjunka in Använd Ratchet och uttag eller 22mm skiftnyckel som beskrivs i steg 4 i avsnitt 1 att ta bort sensorn från avgasrör.
11

in den nya sensorn (återigen se till att det finns ett tunt lager av hög temperatur antikärvningsmedel på tråden avsnittet endast) i porthole av avgasröret och dra åt tätt. Återanslut kabeln från sensorn till selen insticksanslutningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70405.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.