Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorer i en Chevy Metro

Chevrolet Metro från 1998 och till 2001. Bilen är utrustad med två syresensorer, som är uppströms och nedströms katalysatorn. En misslyckad syresensor ökar mängden bränsle som förbränns i bilens motor, minska din gas körsträcka och kostar betydligt mer vid pumpen. Spara den onödiga kostnader genom att byta sensorerna så snart du upptäcker problemet. Saker du behöver
Startnyckel
Jack
Jack står
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på tunnelbanan. Låt bilen tomgång tills motorn uppnår arbetstemperatur. När temperaturmätaren når den punkt där det ofta körs, stäng av motorn.
2

Hissa upp bilen med en domkraft. Position pallbockar under bilen. Avlägsna domkraften när bilen stöds på läktaren. Lokalisera sensorerna på vardera sidan av katalysatorn.
3

Koppla den elektriska anslutningen genom att dra isär den. Ta bort sensorn med en skiftnyckel. Installera den nya lambdasonden för hand. Dra den med en skiftnyckel. Skjut kopplingen kabelstammen ihop tills det klickar.
4

Upprepa processen på andra sensorn om det behövs. Hissa upp bilen lite för att ta bort domkraften. Sänk den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70479.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.