Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tecken på en Stoppad Up Katalysator i en Mercedes 560SL

Katalysatorer använda olika typer av metaller för att skrubba föroreningar från ett fordons avgaser innan det lämnar avgasröret. Generellt kommer katalysatorer varar livet av en Mercedes 560SL, men vissa faktorer, såsom användning av blyfri bensin eller alltför många tillsatser bränsle, kan bidra till för tidigt bortfall av katalysatorn. Strömavbrott

stoppas upp katalysator kommer att orsaka en plötslig förlust av makt i en Mercedes 560SL. Ibland katalysatorer bryts ner långsamt över tiden, vilket orsakar en gradvis förlust av makt, vilket kanske inte är märkbar för vissa förare. Om din Mercedes inte kommer att accelerera, även om du stampar på gaspedalen, har en mekaniker titta på katalysatorn för att se om den är stoppad upp. Om detta är fallet, kommer att katalysatorn behöver bytas.
Drop in Fuel Economy

Mät gas körsträcka din bil blir, särskilt eftersom en plötslig nedgång i bränsleekonomi kan tyda mekaniska problem. En stoppad upp katalysator kommer att orsaka en betydande nedgång i bränsleekonomi, mer än två eller tre miles per gallon skillnad.
Motorproblem

Ett igensatt katalytisk omvandlare kommer också orsaka driftproblem med din Mercedes 'motor. Förutom förlusten vid makten, slutade en upp katalysator kan hämma hur snabbt ett fordon färdas, vilket gör det toppen ut på en låg hastighet som en elektronisk varvtalsregulator. Den igensatt katalysator medför ökat mottryck i avgassystemet, vilket kommer att kväva motorn eftersom avgaserna inte kan lämna så snabbt som de borde. Om bilen körs i några minuter sedan spiltor ut, om du kan höra ett visslande ljud eller bilens motor verkar vara kämpar under acceleration, ta en titt på katalysatorn som är orsaken.

Lukta
p Om din 560SL s slutrör är spyr ut en lukt som liknar ruttna ägg, det finns en stor chans att katalysatorn är delvis igensatt. De uppdelade elementen i katalysatorn avger denna härsken lukt, vilket är mycket märkbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70430.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.