Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur byter jag en syresensor i en 1985 Chevy S-10 Blazer?

Den enda syresensor på 1985 Chevy S-10 Blazer är en mer primitiv konstruktion än dagens O2 sensorer. Det kallas för en icke-uppvärmd enda fast (en) sensor. Även om det fungerar på samma sätt som dagens sensorer, kräver det att motorn är upp till arbetstemperatur, inklusive kylvätska, innan det börjar att övervaka bränsle-luft-förhållandet. Dagens sensorer har flera trådar med inbyggda värmeelement som värmer dem upp snabbt för att börja övervaka utsläppen lättare. Detta minskar mängden föroreningar som släpps in i luften när fordonet värms upp. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skyddsglasögon
socket Oxygen sensor och ratchet
Replacement syresensor (direkt-fit med sele plug) katalog Elektriskt ledande hög temperatur anti -beslagta förening
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen av 1985 Chevy S-10 Blazer och öppna huven. Tillgång till syresensorn är på den nedre sidan av motorn, men du får mer tillräcklig belysning med huven öppnas.
2

Hoist en främre fjärdedel av Blazer upp med ett jack placeras under ramen järnväg och sedan sänka domkraften och Blazer på en pallbock. Upprepa för den andra fronten kvartalet att höja fronten helt.
3

Sätt på skyddsglasögon och krypa under Blazer med de återstående posterna.
4

Följ främre avgasröret till där den ansluter till grenröret på förarsidan för att lokalisera syresensorn.
5

Följ tråden kommer från slutet av syresensorn till kablaget plug parning anslutning till syresensorn pluggen. Lyft upp frigöringsfliken på kablaget kontakten och dra ut kontakten syresensor ut.
6

Sätt uttaget syresensor på Ratchet och justera vajern på sensorn i skåran på sidan av sockeln.
7

Placera sockeln ordentligt i hex-head av sensorn och vrid spärren moturs för att ta bort det från sensorn avgasporten. Ta bort sensorn.
8

Inspektera ersättande trådar syresensorn. Om det inte finns någon antikärvningsmedel på gängorna, applicera ett tunt lager av elektriskt ledande antikärvningsmedel på gängorna, är noga med att inte få föreningen på huvudet av sensorn.
9

Hand-gänga ersättning sensorn i syresensorn avgasport så långt det går.
10

Dra åt sensorn tätt med Ratchet och syresensorn uttag (placera givaren kabeln i uttaget slits ), men inte för hårt det. Trådarna av sensorerna är tillverkade av mycket mjukare metall än avgassystemet för att inte skada de passande gängorna hos systemet. På grund av detta är det lätt att skada gängorna på sensorerna.
11

Anslut kontakten sensor kabeln till den passande kontakten på kablaget tills låset klickar på plats.
12

Sänk Blazer och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70475.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.