Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att göra hål i Katalysator

Katalysatorn är en del av avgassystemet på en bil och är utformad för att minska föroreningarna i bilens utsläpp. Det oxider kolmonoxid och andra föroreningar till koldioxid och vatten med hjälp av en platina-iridium katalysator. Ibland katalysatorn kan bli igensatt med avlagringar och detta kan resultera i att motorn inte är igång ordentligt. Punktering av omvandlaren kan lösa detta problem och låta de inneslutna gaserna ett sätt att fly. Saker du behöver
Bil jack
Saw
Hammer
Mejsel eller skruvmejsel
Clamps
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen upp på en domkraft så att du ser säkert under det att hitta katalysatorn. Se till att bilen är säker och att vibrationer eller små effekter inte kommer att påverka utgången.
2

Leta omvandlaren. Det kommer normalt att vara mot baksidan av avgassystemet nära ljuddämparen. Leta efter en cylinderformad kåpa med en pipa som kör in och ut ur den i båda ändar.
3

Bestäm om omvandlaren är svetsad på avgassystem fastklämd. Om det är fastklämd, ta bort klämmorna och skjut omvandlaren off. Om det är svetsat, såg igenom rören på båda ändarna av omvandlare för att ta bort den.
4

Stå omvandlaren på sin ände och håll mejseln spetsen i rörledningen mot slutet av omvandlaren.
5

Använd hammaren för att slå i slutet av stämjärn och tvinga igenom katalysatorn. Gör detta på båda ändar. Var noga med att inte träffa din hand med hammaren när du punch i hålen.
6

Sätt tillbaka omvandlaren genom att spänna fast den på plats på röret under bilen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70349.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.