Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad orsakar Vatten droppar från en ljuddämpare?

När förbränningsmotorer kör, släpper luft och bränsle förbränning som sker inuti cylindrarna fukt från luften, som i allmänhet får skickas ut avgassystemet som vattenånga. Om motorn och avgassystemet är kallt, kan fukt kondensera från ångan för att bilda en vätska som kan droppa ut ur avgasröret. Små mängder
en liten mängd fukt droppande från fordonsindustrin avgaser är normalt.

En liten mängd vatten droppande från avgasröret på en kall motor är normalt, och bör inte medföra någon oro. Vissa bilarnas avgaser kan droppa ständigt om de används endast för korta resor, som motor och avgassystem aldrig kan bli tillräckligt varma för att förhindra att avgaser fukt kondenseras tillbaka till flytande. Den största faran av kroniska små mängder vatten i avgassystemet är möjligheten att rostande ut systemet förtid. Många avgassystem är tillverkade av rostfritt stål för att förhindra rost.
Stora mängder
Många bilar och lastbilar ibland droppa små mängder vatten från avgasrören. p Om det finns stora mängder vatten droppar från avgasröret, kan det vara ett tecken på en läckande huvud-packningen, vilket är en allvarlig och kostsam reparation. Vanligtvis, när huvudet packningar börjar läcka, blir avgasplymen ganska tjock och ljusa och kan avge en söt lukt. Detta produceras med din kylvätska som kokas och uttömd från förbränningsrummen. Söka mekanisk hjälp omedelbart.
Överväganden
Läckande huvudet packningar ofta tillåter kylvätska in i förbränningsrummen.

När luften är fuktig, kan mer fukt vara närvarande i bilavgaser. Likaså, om luften är kall kan en del fukt droppa från avgasröret tills motorn och systemet bli hett. Om mängden fukt droppande från avgasrören förefaller överdriven, har en ansedd mekaniker titta på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70472.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.