Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en Ford Explorer Sport Trac

När en av flera syre sensorerna detekterar en mager blandning av bränsle som förbränns till syre-förhållande eller en dålig krets relä i din Ford Explorer Sport Trac, kommer det att utlösa "kolla motorn "ljus. Att hitta den felaktiga sensorn kommer att kräva att ha datorn på skannade Explorer. Du kan köpa kvalitet eftermarknaden direkt-fit syresensorer från delar butiker nu och många kommer att vara glad för att söka igenom datorn gratis för att sälja dina de delar du behöver. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Bil ramper
Stoppkloss
Flathead skruvmejsel
Creeper (tillval) katalog 3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums drive syresensor socket
Direct-fit syresensor ersättare
Visa fler instruktioner
1

Höj den främre änden av Explorer Sport Trac genom att köra upp på bil ramper. Dra åt parkeringsbromsen och lägg en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken.
2

Sätt på skyddsglasögon och samla verktyg, ersättare sensor och ranka om du har en. Krypa under framsidan av Explorer Sport Trac.
3

Lokalisera sensorn bytas ut. Dessa sensorer är inskruvade i avgasrören och komponenter och ej till kabelhärvor som kommunicerar med datorsystemet på Sport Trac. Den information som sensorn för att ersätta redan borde ha erhållits. Följ avgasrör från motorns grenrör bakåt tills du har hittat rätt givare.
4

Lokalisera sensorn tändkabeln utlopp. Några av sensorerna på Sport Tracs har ett knepigt plugg för att komma åt. Ta bort plastpluggen klippet från ramen för Sport Trac genom att bända ut den med skruvmejseln, men var noga med att inte skada sidan kabelstammen av utloppet. Dra tråden syresensorn från kablaget.
5

Använd Ratchet och uttag för att ta bort sensorn. Placera sensorn tråden i skåran på sidan av sockeln. På nya syresensorn
6

Skruv och dra åt. Var försiktig så att inte för hårt eller du kan skada gängorna på den nya sensorn.
7

Anslut syresensorn tråden i kablaget och fäst den tillbaka till ramen om du tagit bort det. Samla de verktyg och ranka och krypa ut från under Sport Trac. Tag bort hjulet chock och tillbaka Sport Trac bort av ramper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70271.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.