Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man fixar en dålig Katalysator på 2000 Toyota Tundra

Fastställande av en katalysator är en komplicerad process på grund av de lagar som styr praktiskt taget varje aspekt av installation, underhåll och byte av katalysatorer. Naturvårdsverket utfärdat föreskrifter i 1986 som gör det olagligt att mixtra med bilens katalysator på något sätt, form eller form. Eventuella reparationer som görs till ett fordons katalysator måste utföras och dokumenteras av en certifierad mekaniker. Instruktioner
1

Ta din Tundra till ett utsläpp testanläggning eller avgaser verkstad och har din katalysator testas. Du måste kunna dokumentera att din Tundra s omvandlaren har slutat arbeta innan du är juridiskt tillåtet att få den utbytt.
2

Kontrollera att din Toyota inte längre omfattas av den federala utsläpp garanti. Om din 2000 Toyota Tundra inte har 80.000 miles på det än, då Toyota är skyldig att ersätta den omvandlaren utan kostnad för dig. Om din Tundra är fortfarande under garanti, ta dem till närmaste Toyota återförsäljare för reparation.
3

Ta Tundra till generalagenten eller utsug verkstad (om den inte redan är det) och tillhandahålla dokumentation att omvandlaren är dåligt. Juridiskt är de endast tillåtet att ersätta din omvandlare med en katalysator som är densamma som den som för närvarande är installerad på din Toyota. Har butiken ersätta katalysatorn. Se till att butiken fyller i och lämnar in garantikortet för den nya omvandlaren, eftersom det är juridiskt krävs enligt federal lag.
4

Spara all dokumentation om omvandlaren swap. Om din Tundra har ett problem med katalysatorn eller missar ett utsläpp test i framtiden, kan du behöva denna information för att få åtgärdat och undvika eventuella böter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70582.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.