Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man testar en Chevrolet Elektronisk EGR Ventil

EGR (avgasåterföring) ventilen är en viktig komponent till en bils avgassystem och kan hjälpa din motor att köra mer effektivt. EGR-ventilen skjuter avgaserna tillbaka in i förbränningskammaren - denna heta gas hjälper till att värma upp luften och bränsleblandningen snabbare, vilket sparar motorns energi. Om du märker att din bil har en ojämn tomgång, är det att rekommendera att testa EGR ventilen. Dessa steg gäller för Chevrolet EGR-ventiler. Saker du behöver
handvakuumpump
Visa fler instruktioner
1

Engagera bilens parkeringsbroms, och sätta bilen i friläge (manuell växellåda modeller) eller park (för automatiska modeller).
2

Öppna huven och leta reda på EGR-ventilen, som är på insugningsröret. När du har hittat det, starta bilen, låt den gå i fem minuter, och sedan stänga av den.
3

Ta bort vakuumslangen från EGR-ventilen. Denna slang är på den övre delen av ventilen. När du har tagit bort vakuumslangen, ersätta den med slangen från handvakuumpump.
4

Använd pumpen på handvakuumpump att ge 10 inches av vakuum till EGR-ventilen. När du har gjort detta, observera EGR-ventilens membran - en väl fungerande EGR ventilen förblir stängd i 15 till 20 sekunder med 10 inches av vakuum. Om din ventil tar längre tid att öppna, är det dags att byta ut det på grund av läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70550.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.