Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att tysta ett avgassystem

Loud avgassystem kan resultera i biljetter i många stater. De kan också vara ett irritationsmoment för dig själv och andra. Din avgassystem kan vara högt antingen på grund av förändringar som syftar till att öka bilens prestanda, eller på grund av att inte utrustningen. Oavsett orsaken, det finns permanenta såväl som tillfälliga sätt att tysta en alltför högljudda avgassystem. Saker du behöver
ljuddämpare
Drill
Steel Wool
Wire
Visa fler instruktioner
Permanent Fix
1

Se den katalytiska omvandlare och ljuddämparna fungerar korrekt. Om de blir skadade eller ha varit uttråkad ut att öka prestanda, kan de vara mycket högt. I de flesta fall kommer kontrollera motorn ljuset vara på om ljuddämparen eller katalysatorn skadas eller förändras.
2

Ändra ljuddämparna. På de flesta fordon finns det fyra bultar som håller ljuddämparen på slutröret. Om du har dubbelt avgassystem, kommer det att finnas två halsdukar. Glaspaket halsdukar tenderar att vara mycket högt, men också tenderar att ge den bästa luftflöde. Reaktiva ljuddämpare är med på de flesta bilar och är mycket tystare. Ändra din ljuddämpare till en tystare man kan påverka din prestation, men kan göra bilen tystare.
3

Byt dina slutrör. Större diameter avgasrör tenderar att vara högre än mindre diameter ändrör. Ofta större avgasrör tillsätts för att öka prestandan. Om du inte vill minska din avgasröret storlek, anser en crossover avgasrör. En crossover låter flygtrafiken mellan två avgasrör, vilket gör att trycket utjämnas mellan de två rören. Resultatet är högre prestanda och mindre volym. Om inga ändringar har gjorts till dina avgasrör, kommer detta steg inte vara lämpligt.
Temporär fix
4

Borra två mycket små hål i din avgasröret, ca 10 tum från slutet.
5

Knuffa en tuss stålull i avgasröret. Den tuss av stålull bör gå in så långt som hålen som borrats. Den stålull fungerar som en dämpare för att absorbera en del av ljudet utan en dramatisk effekt på fordon prestanda.
6

Trä kabeln i ett hål, genom stålull och ut genom det andra hålet. Vrid den runt avgasröret för att säkra den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70571.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.