Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter katalysatorer på en Lexus LS 400

De katalysatorer i din Lexus LS400 är tre-vägs-omvandlare som lägre avgasemissioner genom en kemisk reaktion mellan avgaserna och substratet i omvandlaren. Denna typ av omvandlare presenterar minska kapaciteten hos en minskning omvandlare till lägre kväveoxider (NOx) och möjligheterna oxidation av en oxidation omvandlare till lägre kolmonoxid (CO), koldioxid (CO2) och oförbrända kolväten. Ersättningskatalysatorer i Lexus LS400 kommer installeras i ett avgasrör församling gör byte lättare. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Wrench in
Penetrerande olja
Ny katalysator
Nya packningar

Visa mer instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och ställ stoppklossar bakom bakhjulen. Höj och stödja framsidan av Lexus med en domkraft och pallbockar placerad under den främre hjälpramen. Sänk bilen på läktarna långsamt så att vikten på bilen stöds jämnt av domkraften. Ta ordet jack.
2

Låt avgassystemet svalna helt. De katalysatorer på LS400 arbeta vid en hög temperatur (över 600 grader Fahrenheit) och kan orsaka allvarliga brännskador om inte svalna tillräckligt innan du arbetar med datorn. Addera 3

Spraya fästa bultarna på omvandlaren med ett rejält lager penetrerande olja och låt det sitta i några minuter. Ta bort de två bakre fästskruvarna som fäster varje omformare till avgassystemet med hjälp av en 13 mm hylsa och spärrskaft för att vrida bulten medan du håller 15mm muttern med en skiftnyckel. Bänd avgassystemet tillbaka ifrån omvandlaren och dra avgaserna nedåt.
4

Ta bort de tre 13mm muttrarna som fäster omvandlaren till grenröret och dra omvandlare utanför de många dubbar. Använd en ny avgas packning mellan omvandlaren och grenröret. Bolt i den nya omvandlaren, lämnar muttrarna löst så att omvandlaren kan flyttas något medan rada upp resten av avgassystemet.
5

Höj avgassystemet och bända tillbaka tills det går att sätta på omvandlaren. Placera en ny packning mellan omvandlare och avgassystemen. Installera och dra åt alla skruvar och muttrar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70450.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.