Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man kör med en dålig O2 Sensor

Automotive O2 sensorer bestämma i realtid om luftbränsleförhållandet av bilens motor är mager eller rik. De gör elektronisk bränsleinsprutning, injektioner och utsläppskontroll möjligt. Sensorer vanligtvis varar från 30.000 miles till mer än 100.000 miles. Körning med en dålig O2-sensor är som att undvika att gå till tandläkaren. Du kommer att orsaka skador på din bil, precis som du skulle skada tänderna genom att undvika tandläkaren. Den enda frågan är hur mycket skada du är villig att uthärda innan du ersätta din O2-sensor. Instruktioner
1

Drive hastighetsbegränsningen vid alla tidpunkter. Kör inte. Din gas körsträcka och katalysator är redan i fara på grund av den dåliga O2-sensor. Ju hårdare du kör, desto mer skada du kommer att orsaka att din katalysator.
2

Accelerera långsamt. Racketen på gasen för att uppnå snabb acceleration kommer att förvärra eventuella skador som görs för att ditt fordon. Addera 3

Broms ofta. Återigen, ju långsammare du kör, desto bättre. Lämna minst tre till fem sekunder av tiden mellan dig och bilen framför dig.
4

planera dina resor innan du lämnar ditt hem. Om du planerar i förväg, kommer du att undvika backa och onödig körning.
5

Limit köra så mycket som möjligt. Om du kan vänta med att skicka brevet till din mormor, vänta. Om du kan gå till alla platser du behöver gå till, gör det. Promenader är bra motion och det kommer att begränsa slitage på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70367.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.