Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tips om Passing Smog Test

Smog eller utsläpp kontroller är tester som används för att mäta mängden föroreningar som släpps ut av fordon i ett försök att förbättra luftkvaliteten. Beroende på skick, kan dessa tester vara obligatoriskt på årlig eller vartannat år. I andra stater inga utsläpp testning är nödvändig. Förare som är medvetna om hur man kan förbereda sina fordon kan förbättra sina chanser att passera. Heed Varningsskyltar
uppmärksamhet

Pay hur bilen driver. Om det verkar som om det inte går bra eller om det är att konsumera stora mängder gas, ta den till en mekaniker för att se om det finns några reparationer som behövs. Var uppmärksam på eventuella upplysta indikatorer på instrumentpanelen, som "Check Engine" light till exempel. Om dessa varningsindikatorerna lyser upp, ta bilen till återförsäljaren eller mekaniker för att få den underliggande situationen lösas så i vissa stater som Kalifornien, kommer en "Check Engine" light resulterar omedelbart i missade smog check.


Förändring Olja
p Om det beror på ett oljebyte eller förfallna, har det tagit hand om innan ha testet. Ångor från gamla och smutsig olja kan resultera i en misslyckad smog check. Ha bränsle-och luftfilter bytas när oljan byts eftersom detta kan också öka utsläppen.
Värma upp

På dagen av smog check, fylla upp bilen med betyget av gas som rekommenderas i bilens instruktionsbok. Ta bilen på en tur som varar i minst 20 minuter för att få den till normal drift temperaturer. Detta säkerställer att lambdasonderna och katalysator är tillräckligt varmt för att vara väl fungerande vid test.
Bränsleadditiv

Bränsletillsatser när gasning upp bilen. Dessa kan hjälpa rengör motorns intag och stigar avgaser av sotavlagringar. Detta hjälper luften att flöda fritt och hjälper till att sänka bilens utsläppsnivåer, enligt SmogTips.com.
Kolla Däck och ljusare Ladda

Vissa typer av smog kontroller är gjort på en dynamometer. Om detta används under provningen dina däck måste vara ordentligt pumpade och matcha storleken som har angetts i den ursprungliga bilen specs. Däck som är överdrivet eller underinflated eller dimensionerad alltför stora eller små kan ha en negativ inverkan på godkänd provning som maskinen är kalibrerad för originalstorlek. Ta bort överblivna poster som kan öka vikten på bilen och gör det också svårare att passera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70515.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.