Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Lossa rostiga Avgassystem Nuts

Avgassystem ständigt utsätts för väta under åren, på grund av detta, kan de skruvar och muttrar som håller avgassystemet istället bli rostiga, sammanbindning. När det är dags att lossa muttrarna, kan göra så verkar omöjligt. Det finns en mängd olika lösningar på detta problem, en del av de lösningar måste kombineras för att göra jobbet effektivt. Lossa muttrarna ordentligt kan eliminera skador på avgassystemet och selen som håller den vid fordonet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Handskar
Anti-Seize spray eller anti-rust/anti-corrosive olja
Wrench in
platt skruvmejsel
Impact pistol med socket set
Acetylen fackla
Orbital kvarn
Grinding bit
Visa fler instruktioner
1

Ta på skyddshandskar och skyddsglasögon. Spraya eller tillämpa anti-gripa lösningsmedel på muttern och bulten tills de är mättade. Låt denna lösning för att mjuka upp rost för den tid som rekommenderas på den anti-beslagta produktmärkning. Försök att lossa muttern med en skiftnyckel. Om muttern inte ur fläcken, skrapa bort så mycket av det lossade rost som möjligt med en platt skruvmejsel och spraya mer anti-gripa lösningsmedel på muttern och gängorna bult.
2

Sätt skiftnyckel på muttern igen och se om muttern lossnar. Några nötter är högergängad och andra vänstra gängad. Försök att lossa muttern moturs, sedan medurs. Om muttern inte ur fläcken, sätta lämplig storlek uttag på en inverkan pistol och försöka få muttern att bryta loss.
3

Skrota bort all lös rost med platt- skruvmejsel. Värm muttern med en fackla tills glödhet. Den uppvärmda muttern kommer att expandera, vilket gör den större än bulten på vilken den är gängad. Sätt inverkan pistolen på muttern och bust loss. Om detta inte fungerar, slipa bort muttern med en omloppstid kvarn och mala lite. Använd en ny mutter vid byte av avgassystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70476.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.