Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Katalysator Theory

Katalysatorer används för att städa upp bilavgaser genom att bränna kvar bränsle, inte bränd av motorn. De använder speciella egenskaper av ädla metaller för att katalysera förbränning av kolväten vid temperaturer under deras normala tändningspunkten. Dessa ädla metaller innefattar palladium, platina och rodium.
Bil
Fakta

Katalysatorer först installeras i bilar cirka 30 år sedan. Dessförinnan fanns inga avgaskrav och bilar lagt ut en hel del föroreningar i atmosfären. Kalifornien var den första staten att börja nivåer övervakning utsläppsnivåer och den första lagen dök upp i 1968. I början av 1970-talet började den federala regeringen också att övervaka och införa stränga regler för utsläpp. Som ett resultat, idag bilar är 99 procent renare.
Introduktion

bilens avgaser är renare, det närmare förhållandet bränsleångor till syre hålls till den perfekta förhållandet 14.7:1. Detta förhållande är svårt att upprätthålla på grund av bilens bränsle /tändsystem och dess olika verksamheter. Om bränslet är alltför rika, de utsläpp lämnar motorn genom avgasröret och innefattar kemikalier såsom kväve, koldioxid, och vattenånga. Dessutom, blanda kemikalier för att bilda kolmonoxid, kolväten och andra flyktiga organiska föreningar.
Funktion

Katalysatorer har utvecklats och installeras i bilar för att kemiskt förändra utsläpp som lämnar avgaserna till mer miljövänliga kemiska föreningar. Detta åstadkommes med användning av reduktionskatalysatorn (en stor yta belagd med en katalysator). Ytarean är belägen inuti omvandlaren och är gjord så stor som möjligt genom användning av lager och honeycomb liknande strukturer. Dessa metalliska strukturer påverkar den största möjliga volymen av avgas på kortast tid.
Funktioner

avgaserna kommer i kontakt med katalysatorn, inom omvandlaren . Katalysatorn metallen har en unika egenskapen att kunna bryta kväveatomen från föroreningen molekylen och frigöra syreatom. Som ett resultat, är kväveatomer förbindelsen med andra kväveatomer på katalysatorn och senare släpps ut i atmosphere.This typ av utsläpp anses ren. Katalytisk
Överväganden

omvandlare fungerar endast vid höga temperaturer eftersom annars den kemiska reaktionen som diskuterats ovan inte kommer att hända. Som ett resultat får de mycket varma och kräver en särskilt utformad värmesköld. Denna värmesköld skyddar undersidan av bilen och några lättantändliga material undertill (på vägen).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70320.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.