Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort besvärliga Avgassystem Nuts

Avgassystem nötter gripa ofta på grund av korrosion bildas på avgaser dubbar som håller avgas klämman på plats. De korrosion som bildas rost. Den värme som alstras av avgaserna kopplad mot luftfuktighet och vatten orsakar rosten för att bilda tjock på den gängade delen av avgasflödet dubbar. För att ta bort svåra avgaser nötter, måste du ofta använda värme från en ficklampa. Om du inte kan använda en ficklampa för att lossa muttrarna på grund av närheten av muttrarna till en bränsleledning, det finns ett annat alternativ. Saker du behöver
Penetrerande Socket olja
ställa
1/2-tums spärrnyckel
24-tum lång bit av 5/8-tums ID (Inre diameter) rör
Visa fler instruktioner
1

Spray penetrerande olja på de svåra avgas stud och låt den penetrerande oljan att tränga in i avgaserna muttern under minst tre timmar före du vidare till nästa steg.
2

Välj ett uttag ur uttaget uppsättning som passar på svåra avgas muttern.
3

Placera sockeln på 1/2-tums enhet ratchet och skjut på muttern på den svåra avgas muttern.
4

Ställ 1/2-tums spärrnyckel att lossa och vrida handtaget av spärr moturs för att försöka att lossa avgas muttern. Om muttern inte lossnar, gå vidare till steg fyra.
5

Sätt handtaget på 1/2-tums spärrnyckel i 24-tum lång bit av 5/8-tums ID röret.
6

Fortsätt att trycka röret fäst spärren moturs för att försöka släppa det svåra avgas muttern.
7

Omvänd riktning och försök att dra avgasrörets muttern. Om muttern inte rör sig, skjut röret något ned spärrskaft för att ge dig mer inflytande och skjut så hårt du kan. Den beslagtagna muttern kommer att fästa den gängade delen av avgassystemet stud.
8

Upprepa processen för att knäppa andra svåra avgaser nötter som inte kommer att släppa och stänga av gängade avgaser dubbar.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70362.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.