Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du justerar en Hydraulic Valve

Automobile motorer har hydrauliska lyftare ventiler som drivs av den centrala kammen och är ansvariga för att arbeta tryck-stavar i varje cylinder. Med tiden kan dessa ventiler lossa eller avveckla något ur sekvens. Medan förfarandet för att justera dem är en enkel man som kan göras med vanliga fordonsindustrin verktyg, måste särskild försiktighet iakttas för att förhindra skador på ventilsystem. Saker du behöver
Skruvmejslar Flighter Crescent eller hylsnycklar
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen i ca 15 minuter för att värma det up.
2

Koppla bort bilens batteri.
3

Ta bort skydden från varje ventil, samt tändstift.
4

Advance motorn till "övre dödläget," eller TDC, i början av motorns cykel vid vilken punkt det första tändstiftet i sekvensen skulle brand. Åstadkomma detta genom att vrida motorn för hand medan du tittar på den här första inloppsventilen (vanligen andra framifrån på förarsidan i de flesta åtta-cylindriga motorer). Fortsätt tills efter det att ventilen har öppnats och stängts en gång, sedan stopp vid nästa TDC punkten.
5

Lossa muttern intag låsning håller rocker på denna cyllinder.
6

Snurra tryckstången ovanpå cylindern mellan två fingrar när du drar åt justeringen låsmuttern med en hylsnyckel. När du känner motstånd i pushrod rotation, dra åt muttern med en annan kvarts varv.
7

Vrid motorn med 90 grader.
8

Upprepa steg 5 till 7 för var och en av cylindrarna som följer i motorns tändningssekvensen. För de flesta åtta cyllinder motorerna kommer att vara 1, 8, 4, 3, 6, 5, 7, 2.
9

ominstallera tändstiften och täcker ventil, anslut sedan batteri. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70676.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.