Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en O2-sensor på en Aurora

syret (O2) sensorer på en Oldsmobile Aurora är en serie små sensorer placerade i avgassystemet som övervakar mängden oförbränt syre i avgaserna. The O2 sensorer vidarebefordra denna information till motorns dator så det kan göra justeringar för att hjälpa motorn att arbeta mer effektivt och mindre utsläpp fordon. Aurora är utrustad med fyra O2 sensorer, en i varje grenrör, en mellan grenröret och katalysatorn, och en efter katalysatorn. Du kan använda en felkod scanner för att bestämma vilken sensor som inte fungerar. Om du inte äger en streckkodsläsare, ta din Aurora till en Biltema, många har streckkodsläsare och kommer att kontrollera din bil gratis. Saker du behöver
Wrench in
Automotive jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol genom att lossa den kvarhållande bulten och dra klämman bort den negativa anslutningen. Fäst jordkabeln så att den inte kan oavsiktligt kontakta den negativa batteripolen.
2

Höj fordonet och stödja den med pallbockar under ramen.
3

Koppla bort kablaget från givaren. Följ kablarna som leder till sensorn tills du hittar en plast ledningar kontakt. Separera ledningsnätet genom att dra i kontakten isär.
4

Använd en skiftnyckel för att ta bort sensorn från avgasröret eller grenröret.
5

Träd den nya O2-sensor i avgasröret eller grenröret och dra åt den.
6

Anslut ledningsnätet på den nya O2-sensor till plasten ledningar kontakt som du tog bort från den gamla O2-sensor.
7

Sänk fordonet.
8

Anslut jordkabeln till den negativa batteripolen. Dra åt fästskruven som håller fast jordkabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70322.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.