Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man testar för ett avgassystem läcka vid grenröret

avgasrör läckor är uppenbara, särskilt när första start av motorn. När motorn värms, metallen i grenröret och motorblocket expandera och tyst läckan. Manifold läckor kan variera i ljud från en högt avgaser läcka till en subtil tickande ljud - ofta fel diagnos som en felaktig lyftare i ventilerna. I vissa fall kan testa grenröret kräva lyftning av bilen. Manifold att blockera anslutningar kan testas från motorrummet eller under bilen. Användningen av ett stetoskop kommer onekligen lokalisera en läcka och dess placering. Saker du behöver
Stoppkloss (om tillämpligt) katalog Jack (om tillämpligt) katalog pallbockar (om tillämpligt) katalog Skyddsglasögon
skyddshandskar
Automotive avgas /vakuum läcka stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven (även om fordonet lyfts att testa grenröret, kommer den öppna huven ger mer ljus för att se bättre under fordonet). Om det inte finns något behov av att lyfta fordonet för att testa grenröret att blockera anslutningen vidare till steg 4.
2

Placera ett hjul chock mot den yttre slitbanan på ett av de bakre däck för extra skydd ( om att lyfta fordonet).
3

Hissa fordonets front med en domkraft och placera den på pallbockar (en sida i taget).
4

Sätt på skyddsglasögon och handskar och sedan starta motorn.
5

Sätt stetoskopet på (och krypa under upphissad fordonet, om tillämpligt) och kör spetsen av stetoskopet längs grenrör till motorblocket anslutning. Var medveten om rörliga motordelar och löst sittande kläder, speciellt om testning från motorrummet området. Också vara medveten om att det inte kommer att ta lång tid för det främre avgassystemet för att få extremt varma. Försäkra armar och händer är väl täckta och skyddade.
6

Kontrollera grenröret till motorblocket anslutning grundligt. Ögonblicket spetsen av stetoskop blir nära en läcka, kommer ljudet intensifieras kraftigt. Kontrollera efter läckor på andra platser längs grenröret att blockera anslutningen och även kontrollera det främre avgasröret till grenröret anslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70641.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.