Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du hittar en Exhaust Läckage

Om din "check engine" lampan tänds, om din motor fästingar eller om du luktar frostskyddsvätska, kan bilen ha ett avgassystem läckage. Oavsett om du gör reparationer själv eller ta bilen till en mekaniker, lokalisera läckan hjälper till att säkerställa att reparationen görs på rätt sätt och att du inte överutnyttjas. Lyckligtvis tar det inte lång tid att hitta ett avgassystem läckage. Saker du behöver
Helper Review Mekaniker
stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Låt bilen svalna. När motorn blir varm, expanderar metallen, gömmer små läckor från vyn.
2

Undersök avgassystemet utan att motorn är igång för att se om några hål eller slitsar är synliga. Börja vid motorn och arbeta dig till avgasröret. Kontrollera varje kontakt eftersom de är de mest benägna att läcka.
3

Kontrollera avgasgrenröret. Det är möjligt för avgasgrenrör att bli skeva och orsaka läckage. Detta är vanligare hos äldre fordon. Ett enkelt handgrepp inspektion ska berätta om något känns malplacerad eller om hål har bildats. Kontrollera packningen som ansluter grenröret till cylinderhuvudet. Det är vanligt att den packningen att spricka och orsaka läckage.
4

Leta efter hål i avgasröret, speciellt där rörböjar över bakaxeln. Den del spricker ofta eller läckor. Kontrollera rostiga fläckar att se om det bara är ytrost, eller om det går hela vägen genom röret.
5

Känn efter läckor. Har din hjälpare täcka avgasröret genom att sticka en bit metall över den och starta motorn. Detta begränsar flödet av avgaser och trycksätter avgassystemet. Utan att röra het metall, försiktigt röra händerna runt utsidan av hela avgassystemet för att känna sig för eventuella avgaser som kommer ut av konstiga platser.
6

hjälp av en mekaniker stetoskop, lyssna efter ett avgassystem läckage. Stetoskopet isolerar ljudet av motorn, vilket gör det lättare för dig att höra fly avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70601.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.