Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Problem orsakas av en dålig Katalysator

En katalysator hjälper till att ta bort vissa föroreningar från bilavgaser, snarare än att släppa dessa föroreningar i luften. Katalysatorn sitter i bilen avgassystemet, bakom avgassystem rubriker och innan bilen ljuddämparen. Normalt kommer en katalytisk omvandlare pågå livet av ett fordon, såvida inte ett underliggande problem får den att misslyckas. Utsläpp Test Failure

En misslyckad katalysator som inte har igensatt kan bidra till en ökning av kolväten och kolmonoxid som lämnar bilen ändrör. Normalt kommer katalysatorn minska mängden av dessa föroreningar till extremt låga nivåer. En ökning av dessa föroreningar i bilavgaser kan också orsakas av en defekt luftpump, puls luftsystem eller annan del av bilen lufttillförseln.
Bränsle körsträcka

En katalytisk omvandlare som har ansluten upp kommer att skapa överdrivet mottryck i bil avgassystem. Denna back tryckökning kan påverka körsträcka bil bränsle, vilket innebär att bilen inte kommer att kunna köra så långt på samma villkor med samma mängd gas. Den ansluten katalysator orsakar bilen att arbeta hårdare för att bibehålla prestanda, vilket innebär att bilen motorn kommer att bränna mer bränsle än om det hade en fungerande katalysator.
Motoreffekt

pluggas katalysator kan också minska bilens prestanda vid höga hastigheter, exempelvis när bilen kör på en motorväg. Föraren kan märka att bilen inte kan passera andra fordon på vägen vid motorvägen hastigheter som det en gång gjorde. En förare kan också märka att när bilen träffar en viss hastighet, blir dess acceleration trög. En pluggad omvandlare kan också göra att bilen tomgång grov, vilket innebär att motorn kommer spotta eller fluktuera i dess varvtal. Den misslyckade katalysator kan också göra att bilen har problem med att starta, vilket gör att motorn att snubbla eller stall vid start.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70533.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.