Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar ett Katalysator i en GMC Sonoma

Beroende på vilket år och vilken motor du har i din GMC Sonoma avgör svårighetsgraden och typen av katalysator du behöver för utbyte. Före år 2000 var omvandlaren är ansluten till avgassystemet bakom främre avgasröret i den populära 4,3 liters motor. Under år 2000 blev katalysatorn främre avgasröret vilket är betydligt mer utmanande och svåra att ta bort och ersätta. Saker du behöver
billyft
Skyddsglasögon Review verktyg varukorg /bricka
Acetylen fackla
Striker
Syresensor uttag med spärrfunktion
Flathead skruvmejsel
3/8 -tums enhet pneumatisk hand pistol
3/8-tums enhet medellång /lång förlängning
3/8-tums enhet universal påverkan vridbar
3/8-tums enhet påverkar Hylsnyckelsats
set Hand skiftnyckel
Antiseize smörjmedel
New direkt passform katalysator (kommer utrustad med ny packning ersättare Electronic Hardware ersättning muttrar, bultar, brickor och låsbrickor
skyddshandskar
Hammer
Punch

Visa fler instruktioner
Hur man installerar ett Katalysator i en GMC Sonoma
1

Lyft GMC Sonoma alla upp på bilen hissen. Load alla verktyg och den nya omvandlaren och in verktyget kundvagnen /bricka och rullar över nära dig under Sonoma, men ur vägen. Ta på skyddsglasögon.
2

lokalisera och ta bort syre sensorer. I den främre Y-pipe omvandlare ansökan, kommer det att finnas tre syre sensorer. I den äldre typ av Sonoma, finns det bara en syresensor. Lokalisera de pluggar för tråden och dra dem med hjälp av skruvmejsel för att trycka in på klippet lås. Använd spärren och syre sensor uttaget för att ta bort sensorerna. Om det behövs, kan du behöva värma röret upp lite med facklan att extrahera dem. Låt dem svalna om du behöver facklan.
3 < p> Skruva syresensorn (s) i den nya omvandlaren, men applicera ett tunt lager gängsmörja på gängorna först. För Y-rör med tre sensorer, se till att sätta rätt givare till rätt port. Var noga med att inte dra för att förhindra att strippa ut gängorna på sensorn (s).
4

tända facklan med anfallaren och hetta upp en mutter på grenröret stud i taget (för den främre Y-pipe-omvandlare). När muttern är körsbärsröd, placera pneumatisk pistol, förlängning, vridning och hylsa på den och ta bort muttern. Om omvandlaren är ansluten till den främre röret, skär de tre bultar och muttrar med ficklampan båda sidorna av flänsen, sedan använda hammare och punch för att slå resten av bulten ur flänsanslutning.
5

Skär två eller tre skruvar och muttrar ur den bakre flänsanslutning på omvandlaren med facklan. Skär bulten på båda sidorna av flänsen och slå resten av bulten från flänsanslutning med hammare och en punch. Var försiktig på den sista bulten som omvandlaren kommer att separera från avgassystemet. Put på handskarna och ta bort den gamla omvandlaren.
6

Installera den nya katalysatorn börjar med inloppet först (närmast motorn). Montera packningen (s) först och sedan gänga på nya grenröret stud bultar för Y-pipe-omvandlare eller ersätta bultar och muttrar på omvandlaren ansluts till den främre röret. Använd en bult huvud och bricka på ena sidan och en låsbricka och mutter på andra sidan av flänsen.

7

Dra åt muttrarna på grenröret med pistol eller dra åt skruvar och muttrar på flänsanslutning, med vapnet på ena sidan och hålla bulten stadigt med en hand skiftnyckel på den andra.
8

Byt packningen och hårdvara på den bakre anslutningen av katalysatorn. Placera bulten huvud och platt bricka på ena sidan och låsbrickan och muttern på andra sidan av flänsen anslutningen. Dra med pistolen på muttern sidan och håll emot bulten huvudet med en hand skiftnyckel.
9

Anslut syresensorn (arna) tillbaka in i pluggen (s).
10

Ta bort verktyget vagn och allt annat skräp från under Sonoma, sänka bilen och starta motorn upp. Höj upp den igen och kontrollera eventuella avgaser läcker som kommer från grenröret, fläns eller syresensorn anslutningar. Dra vid behov.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70264.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.